Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.2°C22.0°C
1 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.7°C21.2°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C19.4°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.5°C
1 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.4°C
2 BF 63%
Με την... όπισθεν η άφιξη του Κιμ στο Βλαδιβοστόκ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Με την... όπισθεν η άφιξη του Κιμ στο Βλαδιβοστόκ

«Υπενθύμιση» προς την Ουάσιγκτον ότι διαθέτει, και μπορεί να αξιοποιήσει, κι άλλα εναλλακτικά περιφερειακά στηρίγματα προς την ηγεσία του αποτελεί κατά τους διεθνείς αναλυτές η σημερινή συνάντηση κορυφής του Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν στο Βλαδιβοστόκ, μόλις μερικές εβδομάδες μετά την παταγώδη αποτυχία των συνομιλιών του με τον Ντόναλντ Τραμπ στο Ανόι του Βιετνάμ.

Απ’ την άλλη, η σύνοδος αυτή εντάσσεται στην προσπάθεια της Μόσχας να αποκτήσει ρόλο στα τεκταινόμενα στην κορεατική χερσόνησο αφαιρώντας από την Ουάσιγκτον το αποκλειστικό προνόμιο να δίνει αυτή με τις παρεμβάσεις της τον ρυθμό στις εξελίξεις στην περιοχή.

Κατά τους αναλυτές, ο Βορειοκορεάτης ηγέτης, πέρα από τον πρόδηλο στόχο του να αναδειχθεί σε σοβαρό συνομιλητή των ισχυρών ηγετών του κόσμου, θα επιδιώξει να ενισχύσει την οικονομική συνεργασία με την Μόσχα προκειμένου να τονώσει την οικονομία της χώρας του, ωστόσο σ’ αυτό το πεδίο είναι προφανές ότι «προηγούνται» οι ΗΠΑ, όπως έχει δείξει η αδιαμφισβήτητη "επιτυχία" του μοντέλου της αμερικανικής οικονομικής διείσδυση, στο Βιετνάμ.

Η χθεσινή άφιξη του Κιμ στο Βλαδιβοστόκ με το «κλασικό» πράσινο τρένο του δεν στερήθηκε «απρόβλεπτων καταστάσεων» ούτε της υπερ-προσοχής των ΜΜΕ. Η θωρακισμένη αμαξοστοιχία δεν σταμάτησε ακριβώς μπροστά από το κόκκινο χαλί που είχε στρωθεί στον σιδηροδρομικό σταθμό, οπότε οι μηχανοδηγοί αναγκάστηκαν να κάνουν για λίγο όπισθεν...

Ο Κιμ βγήκε με καθυστέρηση ενός λεπτού στην αποβάθρα, χαμογελαστός ωστόσο, φορώντας μαύρο παλτό και μαύρο καπέλο και χαιρετώντας τους Ρώσους επισήμους που τον ανέμεναν. Είναι χαρακτηριστικό ότι την άφιξη του υψηλού προσκεκλημένου μετέδωσε ζωντανά η ρωσική κρατική τηλεόραση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL