Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.3°C24.2°C
3 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.3°C24.7°C
4 BF 37%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C23.8°C
2 BF 58%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.6°C21.0°C
2 BF 75%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.9°C23.4°C
3 BF 35%
ΣΦΑΙΡΙΚΑ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΦΑΙΡΙΚΑ

#ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΗ# Αεροσκάφος της εταιρείας Ryanair, που πραγματοποιούσε πτήση από τη Γλασκόβη της Σκωτίας στην Ίμπιζα της Ισπανίας, υποχρεώθηκε να προσγειωθεί σε ένα γαλλικό αεροδρόμιο επειδή... μεθυσμένοι επιβάτες του απειλούσαν τη σταθερότητά του, όπως έγινε γνωστό χθες από γαλλικές πηγές. Ομάδα Σκωτσέζων, που είχαν πιει αρκετά για να έρθουν στο κέφι, άρχισαν να χορεύουν σε σημείο που "κόντεψαν να αποσταθεροποιήσουν το αεροσκάφος".

#ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ# Έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν επιβατική αμαξοστοιχία συγκρούστηκε με διώροφο αστικό λεωφορείο και στη συνέχεια εκτροχιάστηκε στα περίχωρα της Οτάβας του Καναδά. Τουλάχιστον 10 από τους τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Το δυστύχημα σημειώθηκε σε μια ισόπεδη διασταύρωση, στα νότια της καναδικής πρωτεύουσας.

#ΜΙΣΟΣ_ΤΑΞΙΚΟ# Επίθεση δέχτηκε ο πολυεκατομμυριούχος Ζονγκ Τσινγκχού, δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στην Κίνα, από έναν άνδρα ο οποίος τον τραυμάτισε επειδή αρνήθηκε να του προσφέρει εργασία. Ο άνεργος, οπλισμένος με μαχαίρι, πλησίασε τον Ζονγκ, κοντά στο σπίτι του στο Χανγκζού της ανατολικής Κίνας, και του ζήτησε να τον προσλάβει στην εταιρεία παραγωγής αναψυκτικών Wahaha, της οποίας είναι πρόεδρος. Ο 67χρονος επιχειρηματίας απάντησε αρνητικά και τότε ο νεαρός του επιτέθηκε και τον τραυμάτισε στο αριστερό χέρι. Ο δράστης συνελήφθη αργότερα την ίδια ημέρα.

#ΕΚΛΟΓΕΣ# Ο Σενεγαλέζος Καραμπά Ντιαμπί είναι ο ένας από τους δύο μαύρους υποψήφιους στις γερμανικές εκλογές της Κυριακής. Ο άλλος, ο Τσαρλς Χούμπερ, κατεβαίνει με τους Χριστιανοδημοκράτες (CDU) της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, ενώ ο Ντιάμπι με τους Σοσιαλδημοκράτες. Σε αντίθεση με τον Ντιαμπί, ο Χούμπερ γεννήθηκε στη Γερμανία, από Γερμανίδα μητέρα και Σενεγαλέζο πατέρα. Ο Ντιαμπί δηλώνει απογοητευμένος επειδή τα μέσα εστιάζουν στο χρώμα του δέρματός του. Μάλιστα, 22 χρόνια πριν, δύο ακροδεξιοί του επιτέθηκαν και του έσπασαν τα γυαλιά. Ο Ντιαμπί, που έχει γεννηθεί στη Σενεγάλη, αισθανόταν συχνά απομονωμένος την εποχή που σπούδαζε χημικός στο Πανεπιστήμιο της Χάλε, στην τότε κομμουνιστική Ανατολική Γερμανία, τη δεκαετία του '80. Σήμερα αισθάνεται σαν στο σπίτι του, όμως πιστεύει ότι θα πρέπει να γίνουν πολλά ακόμη στη χώρα όσον αφορά την ενσωμάτωση των ξένων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL