Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
22.0°C24.8°C
3 BF 39%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.0°C24.2°C
2 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C20.5°C
4 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.3°C19.8°C
5 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C24.0°C
3 BF 33%
Ο Ντόναλντ Τραμπ χαιρετίζει το τέλος του "χαλιφάτου" του Ισλαμικού Κράτους
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο Ντόναλντ Τραμπ χαιρετίζει το τέλος του "χαλιφάτου" του Ισλαμικού Κράτους

«Είμαι ευτυχής που ανακοινώνω πως μαζί με τους εταίρους μας στον διεθνή συνασπισμό (...), μεταξύ αυτών τις δυνάμεις ασφαλείας του Ιράκ και τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (FDS), οι ΗΠΑ απελευθέρωσαν όλα τα εδάφη που ήλεγχε το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία και το Ιράκ, το 100% του "χαλιφάτου"» αναφέρει ο Αμερικανός πρόεδρος σε μια ανακοίνωση.

"Θα παραμείνουμε σε επαγρύπνηση (...) έως τη στιγμή που η οργάνωση ηττηθεί, σε όποια περιοχή κι αν επιχειρεί" σημειώνει ο ίδιος.

"Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με τους εταίρους και συμμάχους μας για συντρίψουμε ολοκληρωτικά τους εξτρεμιστές ισλαμιστές τρομοκράτες" υπογράμμισε.

Επιπλέον, ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος είπε, απευθυνόμενος σε εκείνους που ενδεχομένως επιθυμούν να στρατολογηθούν στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους, ότι θα πεθάνουν.

«Προς όλους τους νέους ανθρώπους στο Διαδίκτυο, που πιστεύουν στην προπαγάνδα του Ισλαμικού Κράτους, θα πεθάνετε εάν ενταχθείτε στις τάξεις του» σημείωνε ο μεγιστάνας.

«Αντ’ αυτού, σκεφτείτε πώς θα έχετε μια υπέροχη ζωή».

«Αν και περιστασιακά αυτοί οι δειλοί θα αναδυθούν εκ νέου, έχουν χάσει όλο το κύρος και την ισχύ τους. Είναι αποτυχημένοι και θα είναι πάντα αποτυχημένοι» σημειώνει ο Ντόναλντ Τραμπ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL