Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.7°C23.6°C
3 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
14.1°C17.3°C
4 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
13.8°C16.0°C
6 BF 88%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.9°C21.8°C
4 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
16.2°C19.1°C
0 BF 59%
Ισχυρή έκρηξη στο Παρίσι
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ισχυρή έκρηξη στο Παρίσι

Τουλάχιστον είκοσι άνθρωποι τραυματίστηκαν, εκ των οποίων δύο βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, επτά έχουν τραυματιστεί σοβαρά και άλλοι έντεκα πιο ελαφρά, σύμφωνα με αστυνομική πηγή που επικαλείται το πρακτορείο Reuters. Προσώρας πιθανότερη αιτία για το συμβάν θεωρείται η διαρροή αερίου.

Τουλάχιστον 20 άνθρωποι τραυματίστηκαν από την πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα το πρωί, από έκρηξη αερίου σε αρτοποιείο στο Παρίσι, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ.

Η κατάσταση δύο τραυματιών χαρακτηρίστηκε ως “εξαιρετικά επείγουσα,” σύμφωνα με δηλώσεις πηγών στην εφημερίδα “Le Figaro.”

Τα τραύματα επτά τραυματιών χαρακτηρίζονται ως σοβαρά, ενώ 11 από τους τραυματίες είναι ελαφρά τραυματισμένοι.

Επιπρόσθετα τραυματίστηκαν τρεις πυροσβέστες.

Ο Γάλλος υπουργός των Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ δήλωσε ότι περίπου 200 πυροσβέστες λαμβάνουν μέρος στην επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς που προκλήθηκε από την έκρηξη

Η ισχυρή έκρηξη ταρακούνησε κτίρια εκατοντάδες μέτρα από το σημείο και είχε ως αποτέλεσμα να καταστραφεί πλήρως το ισόγειο ενός κτιρίου στην οδό Τρεβίζ, στην περιοχή των μεγάλων βουλεβάρτων στο κέντρο του Παρισιού.

Σύμφωνα με δημοσιογράφους του AFP, τους οποίους επικαλείται το δίκτυο RTL, η έκρηξη οφείλεται σε ατύχημα. Πυροσβέστες είχαν κληθεί να επέμβουν για διαρροή αερίου στην οδό Τρεβίζ όταν σημειώθηκε η έκρηξη. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, δύο πυροσβέστες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Σύμφωνα με την αστυνομία η έκρηξη σημειώθηκε σε μπουλανζερί, στην Rue de Trévise, στο ένατο διαμέρισμα της γαλλικής πρωτεύουσας, τραυματίζοντας πολλούς ανθρώπους. Ήταν τόσο ισχυρή που τζάμια θρυμματίστηκαν σε μεγάλη απόσταση από το σημείο.

Ισχυρή δύναμη της πυροσβεστικής είχε σπεύσει στο σημείο, αναζητώντας τραυματίες μέσα στα συντρίμμια ενώ η αστυνομία έδωσε εντολή εκκένωσης της περιοχής, ώστε να έχουν ανεμπόδιστη πρόσβαση τα σωστικά συνεργεία. 

https://twitter.com/prefpolice/status/1084003108353642496?ref_src=twsrc^tfw

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL