Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Εκστρατεία Σαλβίνι στη Βαρσοβία για "μαύρη" Ευρώπη

Ο Ματέο Σαλβίνι επισκέφθηκε χθες τη Βαρσοβία... του Βίσεγκραντ για να διευρύνει τη μαύρη συμμαχία του με τη Μαρίν Λεπέν, με τον πολωνικό εθνικισμό και τον καθολικό φονταμενταλισμό της συντηρητικής κυβέρνησης του Ματέους Μοραβιέτσκι, ο οποίος απλόχερα με δηλώσεις του στήριξε την πολιτική της Ιταλίας.

“Οι Βρυξέλλες κάνουν διακρίσεις... με τον Σαλβίνι είμαι στο ίδιο μήκος κύματος σε πολλά ευρωπαϊκά θέματα” τόνισε ο πρωθυπουργός Μοραβιέτσκι λίγο πριν από τη συνάντηση του Πολωνού υπουργού Εσωτερικών με τον αντιπρόεδρο της ιταλικής κυβέρνησης.

“Η Ιταλία και η Πολωνία θα είναι πρωταγωνιστές της νέας Ευρώπης, με λιγότερα οικονομικά, λιγότερη γραφειοκρατία και περισσότερη προσοχή στην οικογένεια και την ασφάλεια. Η νέα Ευρώπη που θα γεννηθεί τον Ιούνιο θα κάνει ένα διαφορετικό βήμα σε σχέση με αυτή που διαχειρίστηκαν οι γραφειοκράτες” τόνισε ο Σαλβίνι κατά τη συνάντησή του με τον Πολωνό ομόλογό του Γοακίμ Μπρουσντζίσκι, ενώ αναφερόμενος στον Πολωνό Πάπα Βοϊτίλα τόνισε ότι υπήρξε “ένας μεγάλος Πολωνός και ένας μεγάλος Ιταλός... που έλεγε ότι η Ευρώπη πρέπει να διεκδικεί την ταυτότητά της, τη διαφορετικότητά της, την ιουδαϊκή χριστιανική καταγωγή της, που μόνο οι Βρυξέλλες έχουν την τρέλα να αρνούνται”.

Ο Πολωνός υπουργός δήλωσε ότι οι δυο χώρες δεν θέλουν να φύγουν από την Ε.Ε., αλλά θέλουν να έχουν λόγο στην Ε.Ε. Ο Μπρουσντζίσκι χαρακτήρισε “καθαρή βλακεία” την καχυποψία των Πολωνών εθνικιστών που του άσκησαν κριτική γιατί είναι μεν στενός συνεργάτης των αδελφών Κατσίνσκι, αλλά προσκάλεσε στη Βαρσοβία τον Σαλβίνι, που έχει στενές σχέσεις με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Το κλίμα αυτό αποτυπώθηκε στο βίντεο από την κατάθεση στεφάνου από τον Σαλβίνι στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στη Βαρσοβία, όπου ένας Πολωνός ακούγεται να φωνάζει “η Πολωνία είναι αντιφασιστική και αντι-μπολσεβικική” και “ρατσιστή που κάνεις (...) στον Πούτιν, άντε (...)”.

Καθώς η στρατιωτική μπάντα παιάνιζε τους εθνικούς ύμνους των δύο χωρών και ακούγονταν ακόμη οι ύβρεις, ο Σαλβίνι ψιθύρισε: “Τι περιμένετε από κάποιον που λέει όλα αυτά, τον κακομοίρη”.

Ο Σαλβίνι συνάντησε επίσης τον πρόεδρο του κόμματος της κυβερνητικής πλειοψηφίας “Δίκαιο και Δικαιοσύνη” (PiS) Γιάροσλαβ Κατσίνσκι και Ιταλούς επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην Πολωνία.

Τέλος στην Οδύσσεια προσφύγων και μεταναστών

“Η Ευρωπαϊκή Ένωση απελευθέρωσε τους 49 ομήρους της” τόνισε ο εκπρόσωπος της γερμανικής ΜΚΟ Sea Watch μετά τη συμφωνία των Βρυξελλών με οκτώ χώρες για την υποδοχή των 249 μεταναστών που έφθασαν στη Βαλέτα τον Δεκέμβριο και των 49 που βρίσκονταν στα ανοικτά της Μάλτας στα δύο μικρά σκάφη, το "Sea Watch" και το "Sea Eye". “Η μεταφορά των μεταναστών σε πλοία του πολεμικού ναυτικού μας θα αρχίσει το ταχύτερο δυνατόν” δήλωσε ο πρωθυπουργός της Μάλτας Τζόζεφ Μούσκατ.

Η συμφωνία προβλέπει ότι 131 μετανάστες θα κατανεμηθούν σε Γερμανία, Γαλλία, Πορτογαλία, Ιρλανδία, Ρουμανία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία και Ιταλία, ενώ 44 που προέρχονται από το Μπαγκλαντές θα απελαθούν στη χώρα τους.

Ο επίτροπος για τη Μετανάστευση Δημήτρης Αβραμόπουλος έπλεξε το εγκώμιο της Μάλτας για την επίτευξη της συμφωνίας, παρά την πολύ σκληρή αντιμεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησής της.

“H E.E. υποχωρεί στους εκβιασμούς των ΜΚΟ και των δουλεμπόρων” τόνισε από τη Βαρσοβία ο Σαλβίνι καθιστώντας σαφές ότι στο εσωτερικό της ιταλικής κυβέρνησης ξεκίνησε μια σκληρή αντιπαράθεση, με τη Λέγκα να απειλεί ότι δεν θα ψηφίσει το διάταγμα για το Εισόδημα του Πολίτη που υποστηρίζει το Κ5Α.

“Αν δεν τους αφήσουν να αποβιβαστούν, θα πάω να τους πάρω ο ίδιος με το αεροπλάνο” δήλωσε ο πρωθυπουργός Τζιουζέπε Κόντε ερχόμενος σε άμεση σύγκρουση με την πολιτική των κλειστών λιμανιών του Σαλβίνι.

Δείτε όλα τα σχόλια