Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.2°C20.2°C
1 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
13.6°C19.6°C
2 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
12.0°C16.6°C
2 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
14 °C
13.8°C16.1°C
3 BF 67%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
14.6°C14.6°C
0 BF 63%
Ιταλία / Ιταλία: Αψιμαχίες στη Βουλή για την έγκριση του προϋπολογισμού
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ιταλία / Ιταλία: Αψιμαχίες στη Βουλή για την έγκριση του προϋπολογισμού

Αποτελώντας προφανώς την πλειοψηφία, σε μια συγκεκριμένη στιγμή της συνεδρίασης οι βουλευτές της δεύτερης ομάδας ζητούσαν μια ψηφοφορία για τη διακοπή της συζήτησης για τον προϋπολογισμό και τη συνάντηση των επικεφαλής των Κοινοβουλευτικών Ομάδων υπό τον πρόεδρο του σώματος Ρομπέρτο Φίκο, γιατί στην Επιτροπή Προϋπολογισμού δεν συζητήθηκε καμία τροπολογία, γεγονός που αναμένεται να επαναληφθεί και στην Ολομέλεια.

Ο βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος Εμανουέλε Φιάνο, μετά το τέλος των αψιμαχιών και την επανέναρξη της συνεδρίασης, ζήτησε συγγνώμη από τον γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών και Οικονομίας, με χρέη στην πράξη υφυπουργού, Μάσιμο Γκαραβάλια, γιατί δεν είχα την πρόθεση να σας χτυπήσω πετώντας το ντοσιέ με τις τροπολογίες του προϋπολογισμού προς το μέρος σας".

Η συνεδρίαση της Βουλής διακόπηκε για μιάμιση ώρα και αρκετοί βουλευτές της αντιπολίτευσης, κυρίως της Φόρτσα Ιτάλια, απομακρύνθηκαν από το προσωπικό της Βουλής εξαιτίας της επιθετικής ή ανάρμοστης συμπεριφοράς τους μέσα στην αίθουσα, ενώ δεν έλειψαν και από τις δύο πλευρές ύβρεις και βαρύτατοι χαρακτηρισμοί.

“Ο προϋπολογισμός δεν θα φτάσει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την 1η Ιανουαρίου” προειδοποίησε ο πρόεδρος της Βουλής, προσπαθώντας να κατευνάσει τα πνεύματα και να διασφαλίσει την ψήφιση του προϋπολογισμού το αργότερο έως σήμερα Σάββατο 29 Δεκεμβρίου, για να προλάβει να υπογραφεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης πριν το τέλος του έτους, ώστε να αποφευχθεί η ψήφιση συμπληρωματικού προϋπολογισμού και νέες εντάσεις στο Eurogroup και το Ecofin του Ιανουαρίου.

Ο Σαλβνίνι όμηρος της βιομηχανίας στοιχημάτων

O μεγάλος νταής της ιταλικής πολιτικής σκηνής και υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι δεν τόλμησε να τα βάλει με τις ΠΑΕ και την ισχυρή βιομηχανία του ποδοσφαίρου και των στοιχημάτων. Ο Σαλβίνι απέρριψε την απόφαση του αθλητικού δικαστή να κρατήσει κλειστές τις πόρτες του Σαν Σίρο για τα επόμενα δύο παιχνίδια της Ίντερ και να απαγορεύσει τη μεταφορά των φιλάθλων της στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Έμπολι. Τα μέτρα αυτά θα αποτελούσαν την ποινή για την Ίντερ μετά τη δολοφονία ενός φιλάθλου της Ίντερ κατά τη διάρκεια ενέδρας των οπαδών της σε οπαδούς της Νάπολης κοντά στο γήπεδο του Σαν Σίρο και τον τραυματισμό άλλων τεσσάρων οπαδών της Νάπολης που μαχαιρώθηκαν από οπαδούς της Ίντερ.

Για τον Σαλβίνι, “το κλείσιμο των γηπέδων και η απαγόρευση της μεταφοράς των οπαδών στο εκτός έδρας παιχνίδι καταδικάζει τους πραγματικούς φιλάθλους, εκατομμύρια άτομα που έχουν δικαίωμα να ακολουθήσουν την ομάδα τους και δεν πρέπει να συγχέονται με τις λίγους εγκληματίες που γυρίζουν με μαχαίρια στις τσέπες τους. Είναι μια λανθασμένη απάντηση”.

Ο υπουργός Εσωτερικών παρουσίασε τη δική του “αστυνομική” εκδοχή της πρόληψης νέων επεισοδίων στα γήπεδα: “Ορισμένοι αγώνες δεν πρέπει να γίνονται βράδυ και αυτοί που έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο θα πρέπει να διεξάγονται με το φως του ήλιου και με ελικόπτερα που θα μπορούν να παρακολουθούν τους εγκληματίες”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL