Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.9°C21.3°C
4 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.0°C17.7°C
4 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
17.1°C18.8°C
4 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.3°C21.4°C
1 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.9°C19.6°C
0 BF 48%
Νίκολα Στέρτζον: «Αξιολύπητη η δειλία» της Τερέζα Μέι
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νίκολα Στέρτζον: «Αξιολύπητη η δειλία» της Τερέζα Μέι

«Πρόκειται για μια στιγμή που σημαδεύει μια στροφή και μια ενέργεια αξιολύπητης δειλίας από μια κυβέρνηση των Τόρι (Συντηρητικών) η οποία έχει εξαντλήσει όλες τις επιλογές δράσης και τώρα καταρρέει μέσα στο απόλυτο χάος», ανέφερε σε μια δήλωση.

«Η συμφωνία της πρωθυπουργού θα έπρεπε να έρθει στο κοινοβούλιο του Ηνωμένου Βασιλείου αμέσως έτσι ώστε να καταψηφιστεί και να μπορέσουμε να αντικαταστήσουμε το χάος των Τόρι (Συντηρητικών) με μια λύση που θα προστατεύει τις δουλειές, το επίπεδο ζωής και τη θέση της Σκoτίας στην Ευρώπη».

https://twitter.com/NicolaSturgeon/status/1072148380539936768?ref_src=twsrc^tfw

Η Στέρτζον είπε ακόμη πως οι βουλευτές του Εθνικού Κόμματος της Σκωτίας θα υποστηρίξουν οποιαδήποτε πρόταση μομφής καταθέσει το Εργατικό Κόμμα εναντίον της κυβέρνησης της Τερέζα Μέι στο εθνικό κοινοβούλιο.

«Αν οι Εργατικοί, ως επίσημη αντιπολίτευση, καταθέσoyn πρόταση μομφής σε αυτή την ανίκανη κυβέρνηση αύριο, @τοSNP θα την υποστηρίξει και μπορούμε στη συνέχεια να εργαστούμε από κοινού για να δώσουμε στον κόσμο την ευκαιρία να σταματήσει το Brexit με μια άλλη ψήφο. Αυτή η εικόνα καταστροφής δεν μπορεί να συνεχιστεί - τι λέτε;» έγραψε η Στέρτζον σε ανάρτησή της στο Twitter

https://twitter.com/NicolaSturgeon/status/1072119477758758917?ref_src=twsrc^tfw

Στο μεταξύ, Βρετανός υφυπουργός δήλωσε σήμερα πως η Τερέζα Μέι θα επιστρέψει στις Βρυξέλλες για να επιδιώξει να διαπραγματευθεί εκ νέου το λεγόμενο ιρλανδικό backstop (δίχτυ ασφαλείας) της συμφωνίας εξόδου με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Μέι αποφάσισε ξαφνικά σήμερα να ματαιώσει μια κοινοβουλευτική ψηφοφορία για τη συμφωνία της για το Brexit, τινάζοντας στον αέρα το σχέδιο της Βρετανίας να εγκαταλείψει την ΕΕ την παραμονή της ψηφοφορίας, έπειτα από επανειλημμένες προειδοποιήσεις βουλευτών ότι βρίσκεται αντιμέτωπη με μια καταστροφή.

«@Η Τερέζα_Μέι άκουσε τους συναδέλφους και θα πάει στις Βρυξέλλες για να αποκρούσει το backstop», ανέφερε στο Twitter ο Ναντίμ Ζαχάουι, υφυπουργός στο υπουργείο Παιδείας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL