Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.3°C
2 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.2°C21.1°C
3 BF 75%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
18 °C
17.0°C18.8°C
1 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.4°C20.8°C
3 BF 35%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
18 °C
17.9°C20.7°C
2 BF 59%
Ο Τραμπ ειδοποίησε τις ένοπλες δυνάμεις για το καραβάνι μεταναστών ως θέμα "εθνικής έκτακτης ανάγκης"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο Τραμπ ειδοποίησε τις ένοπλες δυνάμεις για το καραβάνι μεταναστών ως θέμα "εθνικής έκτακτης ανάγκης"

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ γνωστοποίησε σήμερα με μήνυμά του στο Twitter πως ειδοποίησε τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις και τις ομοσπονδιακές μεθοριακές αρχές πως ένα καραβάνι μεταναστών, που έχει ξεκινήσει από την Ονδούρα με προορισμό τις ΗΠΑ, δημιουργεί κατάσταση εθνικής έκτακτης ανάγκης, όμως δεν έκανε γνωστές άλλες λεπτομέρειες.

«Δυστυχώς φαίνεται ότι η Αστυνομία και οι Ένοπλες Δυνάμεις του Μεξικού είναι ανίκανες να σταματήσουν το Καραβάνι το οποίο κατευθύνεται προς τα Νότια Σύνορα των Ηνωμένων Πολιτειών», έγραψε ο Τραμπ σε καταχώρισή του στο Twitter και πρόσθεσε: «Προειδοποίησα τη Συνοριακή Περίπολο και τις Ένοπλες Δυνάμεις ότι αυτό είναι μια κατάσταση εθνικής έκτακτης ανάγκης».

Θα μειώσουμε την βοήθεια στην Γουατεμάλα, Ονδούρα, Σαλβαδόρ

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε σήμερα ότι οι ΗΠΑ θα μειώσουν τη βοήθεια που χορηγούν στη Γουατεμάλα, την Ονδούρα και το Σαλβαδόρ εκφράζοντας την απογοήτευσή του επειδή οι χώρες αυτές δεν στάθηκαν ικανές «να εμποδίσουν τους ανθρώπους να εγκαταλείψουν τη χώρα τους για να εισέλθουν παρανόμως στις Ηνωμένες Πολιτείες».

«Θα αρχίσουμε να κόβουμε ή να μειώνουμε σημαντικά την τεράστια διεθνή βοήθεια που τους χορηγούμε», ανέφερε ο Τραμπ σε μήνυμά του στο Twitter.

Τράμπ: Πρώτα θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση για την παροχή ασύλου στο Μεξικό

«Έχουν γίνει τα πάντα για να σταματήσει η επίθεση των παράνομων μεταναστών στα νότια σύνορά μας», έγραψε ο Τραμπ στο Twitter. «Οι άνθρωποι θα πρέπει πρώτα να υποβάλουν αίτηση για την παροχή ασύλου στο Μεξικό κι αν δεν το κάνουν, οι ΗΠΑ θα το απορρίψουν», πρόσθεσε.

«Τα καραβάνια είναι μια ντροπή για το Δημοκρατικό Κόμμα. Αλλάξτε ΤΩΡΑ τον μεταναστευτικό νόμο», επεσήμανε σε δεύτερο tweet, αφού το Σάββατο κατηγόρησε τους Δημοκρατικούς ότι ενθαρρύνουν τη μαζική μετανάστευση στις ΗΠΑ.

«Πρέπει, με τον πιο έντονο τρόπο, να ζητήσω από το Μεξικό να σταματήσει αυτή την επίθεση, κι αν δεν μπορεί, θα αναπτύξω τον αμερικανικό στρατό και ΘΑ ΚΛΕΙΣΩ ΤΑ ΝΟΤΙΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΑΣ», είχε προειδοποιήσει την Πέμπτη ο Αμερικανός πρόεδρος.

Περίπου 3.000 μετανάστες από την Ονδούρα ξεκίνησαν και πάλι χθες Κυριακή την πορεία τους προς τις ΗΠΑ από την πόλη Σιουδάδ Ιδάλγο στο νότιο Μεξικό, ενώ χίλιοι ακόμη βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε μια μεθοριακή γέφυρα αναμένοντας να εισέλθουν νόμιμα στη χώρα.

Οι μεξικανικές αρχές κατάφεραν σε πρώτη φάση να εμποδίσουν το «καραβάνι», στο οποίο εκτιμούσαν ότι συμμετείχαν περισσότεροι από 4.000 άνθρωποι, όμως πολλοί μετανάστες εισήλθαν παράνομα στο Μεξικό μέσω του ποταμού Σουτσιάτε που χωρίζει τη χώρα από τη Γουατεμάλα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL