Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Αποκλείστηκε παίκτρια που υποστηρίζει τον Σαλβίνι

Σύμφωνα με τα "πιστεύω" της, προκαλεί απορία η πρότιμηση της Κονσέτα Ασταρίτα στον ακροδεξιό Σαλβίνι...

Αρχηγός ομάδας που φτιάχτηκε για την ενσωμάτωση των μεταναστριών

Μεγάλο θέμα έχει δημιουργηθεί στην Ιταλία με τον αποκλεισμό της 27χρονης Κονσέτα Ασταρίτα από τη διοίκηση της Άφρο-Νάπολι της ομάδας στην οποία ήταν αρχηγός, εξαιτίας της προσχώρησής της στην πολιτική συμμαχία του ακροδεξιού Ματέο Σαλβίνι εν όψει των επικείμενων εκλογών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η Άφρο-Νάπολι παίζει στην τρίτη κατηγορία και είναι μια ομάδα μείγμα από μετανάστριες και Ιταλίδες παίκτριες, που σύμφωνα με την ανακοίνωση της ομάδας "φτιάχτηκε με σκοπό την ενσωμάτωση και την ένταξη των μεταναστών, με σκοπό να δώσει φωνή στην πολυπολιτισμική Ιταλία και να σιγήσει τον ρατσισμό".

"Δεν μπορούμε να ανεχθούμε το ότι η αρχηγός μας είναι στο πλευρό του Σαλβίνι. Είναι ο άνθρωπος που έκλεισε τα λιμάνια για να μη φτάσουν οι πρόσφυγες. Ο Σαλβίνι είναι εχθρός της ένταξης των προσφύγων στην ιταλική κοινωνία και αυτή η ένταξη είναι μία από τις βασικές αρχές της ομάδας μας. Εμείς δεν έχουμε να εξηγήσουμε κάτι άλλο. Εκείνη πρέπει να εξηγήσει την απόφασή της" δήλωσε ο πρόεδρος της ομάδας, ενώ η Ασταρίτα είπε από την πλευρά της:

"Είμαι ένας άνθρωπος που πιστεύει πολύ βαθιά στην ενσωμάτωση και την ένταξη των προσφύγων. Δεν περίμενα ποτέ αυτήν την αντίδραση από την ομάδα. Όταν μπαίνουμε στον αγωνιστικό χώρο, είμαστε όλοι ίδιοι. Δεν υπάρχουν ιδέες, θρησκείες, χρώματα".

Οι συμπαίκτριες της Ασταρίτα ανακοίνωσαν ότι δεν θα κατέβουν στα ματς της ομάδας ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τον αποκλεισμό της αρχηγού τους, υποστηρίζοντας: "Μην ξεχνάμε ότι ο αθλητισμός δεν πρέπει να κομματικοποιείται. Πρέπει να παραμένει απολιτικός".

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η διπλή σημασία των ευρωεκλογών

Στο ερώτημα αν οι ευρωεκλογές έχουν ευρωπαϊκό ή εσωτερικό πολιτικό χαρακτήρα δεν υπάρχει καθαρή απάντηση. Όλες οι εκλογές έχουν εσωτερικό πολιτικό χαρακτήρα, πόσο μάλλον οι ευρωεκλογές, που διεξάγονται με απλή αναλογική σε ενιαία πανελλαδική περιφέρεια.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο