Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
13.4°C18.7°C
3 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.0°C16.9°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C18.0°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
10 °C
9.9°C14.6°C
2 BF 76%
Πυρά Ερντογάν κατά Τραμπ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πυρά Ερντογάν κατά Τραμπ

Κατά των πέντε μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και ιδιαίτερα κατά των ΗΠΑ έστρεψε τα πυρά του ο Ταγίπ Ερντογάν στη χθεσινή ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του οργανισμού υποστηρίζοντας ότι οι πέντε ισχυροί που έχουν δικαίωμα βέτο έχουν μετατρέψει το διεθνές όργανο σε μέσο εξυπηρέτησης των δικών τους συμφερόντων, ενώ αδιαφορούν για την καταπίεση σε άλλα μέρη του κόσμου, όπως η Παλαιστίνη.

Ιδιαίτερα επικριτικός εμφανίστηκε ο Τούρκος Πρόεδρος απέναντι στην κυβέρνηση Τραμπ. "Κανείς δεν μπορεί να παραμείνει σιωπηλός στην αυθαίρετη ακύρωση των εμπορικών συμφωνιών και στη χρήση των οικονομικών κυρώσεων ως όπλων" είπε ο Ερντογάν δείχνοντας την Ουάσιγκτον και τις κυρώσεις που έχει επιβάλει ο Τραμπ στην Άγκυρα εξαιτίας της άρνησής της να απελευθερώσει τον Αμερικανό πάστορα Άντριου Μπράνσον. "Σήμερα, κάποιες χώρες επιχειρούν επίμονα να προκαλέσουν το χάος. Εμείς είμαστε υπέρ της επίλυσης των προβλημάτων μας μέσω της διεξαγωγής εποικοδομητικού διαλόγου επί ίσοις όροις" συμπλήρωσε ο Ερντογάν. Σχολιάζοντας εξάλλου την αμερικανική υποστήριξη στους Κούρδους μαχητές (YPG) στη Συρία, ο Τούρκος Πρόεδρος προειδοποίησε ότι "αυτοί που εξοπλίζουν τους τρομοκράτες με δεκάδες χιλιάδες φορτηγά και χιλιάδες μεταγωγικά αεροσκάφη εξυπηρετώντας τα δικά τους στρατηγικά συμφέροντα μετά βεβαιότητας θα νιώσουν θλίψη στο μέλλον".

Πάντως, το γραφείο Τύπου της τουρκικής Προεδρίας ανήρτησε στο Twitter μια φωτογραφία όπου διακρίνεται ο Ερντογάν να ανταλλάσσει χειραψία με τον Αμερικανό ομόλογό του και να χαμογελούν ο ένας στον άλλο στο περιθώριο των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης πριν από την ομιλία του Τούρκου Προέδρου. Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα μιλήσει από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ την Παρασκευή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL