Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
18 °C
16.6°C19.6°C
2 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
14.7°C18.2°C
2 BF 59%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
15.5°C16.0°C
1 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.8°C19.1°C
5 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
15.9°C18.0°C
0 BF 63%
Τη δημιουργία στρατιωτικής βάσης στην Πολωνία εξετάζουν οι ΗΠΑ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τη δημιουργία στρατιωτικής βάσης στην Πολωνία εξετάζουν οι ΗΠΑ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είπε σήμερα ότι εξετάζει «πολύ σοβαρά» το ενδεχόμενο εγκατάστασης μιας μόνιμης αμερικανικής στρατιωτικής βάσης στην Πολωνία.

«Το εξετάζουμε αυτό πολύ σοβαρά» δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, ενώ υποδεχόταν στο Οβάλ Γραφείο τον Πολωνό ομόλογό του Αντρέι Ντούντα.

«Η Πολωνία είναι έτοιμη να συμβάλει με σημαντικό τρόπο ώστε οι ΗΠΑ να έχουν παρουσία στην Πολωνία» συμπλήρωσε. «Εάν είναι έτοιμοι να το κάνουν, είναι κάτι για το οποίο σίγουρα θα μιλήσουμε» επισήμανε, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Η δήλωση του Τραμπ έρχεται μόλις λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση του πολωνού υπουργού Άμυνας Μάριους Μπλαζκάκ ότι η χώρα του μπορεί να πληρώσει έως και 2 δισ. δολάρια για τη δημιουργία μόνιμης αμερικανικής βάσης στη χώρα.

Αναφερόμενη στο ζήτημα, η Ρωσία έχει επανειλημμένως διαμαρτυρηθεί εναντίον της συγκέντρωσης στρατιωτικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ κοντά στα σύνορά της, υποστηρίζοντας ότι αυτή η κίνηση υπονομεύει τη σταθερότητα της περιοχής και οδηγεί σε νέο αγώνα εξοπλισμών.

πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / Sputnik

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL