Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ο "εχθρός του λαού" περνά στην αντεπίθεση

"Τα ΜΜΕ των ψεύτικων ειδήσεων είναι το κόμμα της αντιπολίτευσης. Είναι πολύ κακό για τη μεγάλη μας χώρα... Αλλά θα νικήσουμε" σχολίασε χθες ο Ντόναλντ Τραμπ στο Twitter αντιδρώντας στην καμπάνια των...

"Τα ΜΜΕ των ψεύτικων ειδήσεων είναι το κόμμα της αντιπολίτευσης. Είναι πολύ κακό για τη μεγάλη μας χώρα... Αλλά θα νικήσουμε" σχολίασε χθες ο Ντόναλντ Τραμπ στο Twitter αντιδρώντας στην καμπάνια των αμερικανικών ΜΜΕ με στόχο την υπεράσπιση της ελευθεροτυπίας στη χώρα.

"Οι δημοσιογράφοι δεν είναι ο εχθρός" ήταν το μήνυμα που εξέπεμψαν από κοινού περισσότερες από 300 εφημερίδες και ιστοσελίδες ενημέρωσης σε μια προσπάθεια να καταγγελθούν οι συστηματικές επιθέσεις του Αμερικανού Προέδρου κατά του Τύπου.

"Έχουμε σήμερα στις Ηνωμένες Πολιτείες έναν Πρόεδρο ο οποίος επινόησε ένα σύνθημα σύμφωνα με το οποίο όποιο ΜΜΕ δεν υποστηρίζει ανοικτά την πολιτική της παρούσας κυβέρνησης είναι 'εχθρός του λαού'" ανέφερε το κύριο άρθρο της "Boston Globe", της εφημερίδας που ανέλαβε την πρωτοβουλία για την κίνηση.

"Είναι ένα από τα πολλά ψέματα που διαδίδει ο Πρόεδρός μας" ανέφερε το εντιτόριαλ της "Globe" σημειώνοντας πως η στάση αυτή του Τραμπ απέναντι στα ΜΜΕ ενθαρρύνει ηγέτες όπως ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ή ο Τούρκος ομόλογός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να μεταχειρίζονται τους δημοσιογράφους ως εχθρούς.

Η εφημερίδα "New York Times", η οποία αποτελεί επίσης συχνά στόχο των επιθέσεων του Τραμπ, τιτλοφόρησε το εντιτόριάλ της "Ο ελεύθερος τύπος σάς έχει ανάγκη" σημειώνοντας ότι ο λαός έχει δικαίωμα να ασκεί κριτική στον Τύπο. "Όμως το να επιμένετε ότι οι αλήθειες που δεν σας αρέσουν είναι 'fake news' είναι επικίνδυνο για τη δημοκρατία" κατέληγε το κείμενο.

Ο Τραμπ δεν ήταν ωστόσο ο μόνος που έσπευσε να καταγγείλει τον αμερικανικό Τύπο για τη συντονισμένη κίνησή του. "Τα ΜΜΕ οργανώνουν μια επίθεση περισσότερο μελετημένη και δημόσια από ποτέ εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ" και εναντίον "του μισού της χώρας που τον υποστηρίζει" έγραψε στο Twitter ο Μάικ Χάκαμπι, Ρεπουμπλικανός πρώην κυβερνήτης και σχολιαστής του συντηρητικού τηλεοπτικού δικτύου Fox News.

Δημοσκόπηση της Ipsos αποκάλυπτε την ίδια ώρα πόσο έχει διαβρώσει μερίδα της αμερικανικής κοινωνίας η καμπάνια του Τραμπ ενάντια στον Τύπο και τις ενοχλητικές ειδήσεις, τις οποίες ανερυθρίαστα βαπτίζει "fake news". Σύμφωνα με την έρευνα, το 43% των Ρεπουμπλικάνων πιστεύει πια πως ο Αμερικανός Πρόεδρος θα πρέπει να έχει τη δυνατότητα να κλείνει τα ΜΜΕ που τηρούν "κακή στάση".

Δείτε όλα τα σχόλια