Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.6°C22.6°C
5 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.8°C19.3°C
4 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
18.2°C19.9°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.9°C22.2°C
4 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.9°C20.7°C
2 BF 37%
Κρεμλίνο προς Λευκό Οίκο: / Κρεμλίνο προς Λευκό Οίκο: Δεν θα μείνει αναπάντητος ο οικονομικός πόλεμος
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κρεμλίνο προς Λευκό Οίκο: / Κρεμλίνο προς Λευκό Οίκο: Δεν θα μείνει αναπάντητος ο οικονομικός πόλεμος

Η Ρωσία δεν θα μείνει με σταυρωμένα χέρια απέναντι στον νέο γύρο οικονομικών κυρώσεων που ανήγγειλαν οι ΗΠΑ, αλλά θα προχωρήσει σε αντίποινα με οικονομικά, πολιτικά και άλλα μέσα, προειδοποίησε ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Ενόψει της επιβολής των νέων κυρώσεων για την υπόθεση Σκριπάλ από την 1η Αυγούστου, συνεδρίασε χθες το ρωσικό Συμβούλιο Ασφαλείας υπό τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, το οποίο εξέτασε το θέμα των "ενδεχόμενων νέων μη φιλικών κινήσεων εκ μέρους της Ουάσιγκτον υπό τη μορφή των εμπορικών περιορισμών... που θα συνιστούν παράνομες ενέργειες από την άποψη του διεθνούς δικαίου", όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Στη σύσκεψη παρέστησαν μεταξύ άλλων ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου και ο διοικητής της FSB Αλεξάντρ Μπόρτνικοφ.

Από τη Σιβηρία, όπου έκανε περιοδεία, ο πρωθυπουργός Μεντβέντεφ υποστήριξε ότι τα τελευταία εκατό χρόνια η Ρωσία βρίσκεται μόνιμα υπό την πίεση κυρώσεων που έχουν στόχο να περιορίσουν τον ρόλο της στη διεθνή αρένα.

Εάν οι ΗΠΑ επιβάλουν μέτρα όπως περιορισμούς στις τραπεζικές δραστηριότητες ή στη χρήση νομισμάτων, "αυτό θα μπορεί ξεκάθαρα να περιγραφεί ως κήρυξη οικονομικού πολέμου. Και σε αυτόν τον πόλεμο θα πρέπει να δοθεί απάντηση - με οικονομικά, πολιτικά και, αν χρειαστεί, άλλα μέσα. Οι Αμερικανοί εταίροι μας οφείλουν να το συνειδητοποιήσουν αυτό" προειδοποίησε ο Ρώσος πρωθυπουργός.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL