Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
16.0°C20.9°C
3 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.2°C21.1°C
4 BF 42%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.6°C18.8°C
5 BF 58%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.6°C19.8°C
5 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
2 BF 56%
Φαρίντ Φερνάντεζ, πρέσβης της Βενεζουέλας στην Ελλάδα: / Φαρίντ Φερνάντεζ: Απόπειρα εναντίον του λαού και της οικονομίας μας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Φαρίντ Φερνάντεζ, πρέσβης της Βενεζουέλας στην Ελλάδα: / Φαρίντ Φερνάντεζ: Απόπειρα εναντίον του λαού και της οικονομίας μας

Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης παρουσιάζουν αρνητικά τη Βενεζουέλα. Αυτό που υποστηρίζουμε είναι εντελώς αντίθετο με αυτά που διαβάζει ο μέσος Έλληνας στα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης της χώρας σας.

Η Βενεζουέλα είναι ο δρόμος για τη δημοκρατία στη Λατινική Αμερική. Η χώρα που είχε τον μεγαλύτερο εκδημοκρατισμό την τελευταία εικοσαετία, η χώρα όπου τα λαϊκά στρώματα έχουν τη μεγαλύτερη πρόσβαση στην εθνική πολιτική ζωή σε σχέση με τις άλλες χώρες της Λατινικής Αμερικής. Είναι ακριβώς το αντίθετο με την Κολομβία, μια χώρα όπου οι λαϊκοί ηγέτες, οι ηγέτες των συνδικαλιστικών οργανώσεων ή οι δημοσιογράφοι που είναι κατά της δεξιάς ολιγαρχίας της Κολομβίας δολοφονούνται. Η ένοπλη αντιπαράθεση στην Κολομβία δεν φαίνεται να τελειώνει, παρόλο που η Βενεζουέλα στήριξε την ειρηνευτική διαδικασία και την εφαρμογή των συμφωνιών.

Ο διεθνής Τύπος υποστηρίζει πως η Βενεζουέλα έχει αποσταθεροποιητικό ρόλο και είναι υπέρ του Σάντος γιατί πήρε το Νόμπελ Ειρήνης και κατά του Μαδούρο που θα πρέπει να δικαστεί από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, όπως λένε. Το Associated Press έφτασε να υποστηρίζει πως η απόπειρα μπορεί να είχε σχεδιαστεί από την κυβέρνηση της Βενεζουέλας. Μας είναι δύσκολο να επικοινωνήσουμε και να πούμε την αλήθεια στον κόσμο. Ευχαριστούμε όσους σε διεθνές επίπεδο μας στήριξαν μετά την απόπειρα του Σαββάτου, όπως ευχαριστούμε τον ΣΥΡΙΖΑ για την ανακοίνωσή του, που απέρριψε τις τρομοκρατικές ενέργειες αυτού του τύπου.

Στην πραγματικότητα προσπαθούν να δολοφονήσουν τη χώρα μας, να οδηγήσουν στο χάος και να σαμποτάρουν την οικονομία μας, για να υποφέρει ο λαός μας και να χάσει την εμπιστοσύνη του σε ένα επαναστατικό σχέδιο που ο ίδιος οδηγεί μπροστά αυτά τα χρόνια. Ο λαός υπέφερε πολύ τα τελευταία χρόνια από την εξωτερική παρέμβαση.

Ο Πρόεδρος Μαδούρο τόνισε ότι δεν είναι τυχαία η απόπειρα, αλλά συνδέεται με τις οικονομικές και κοινωνικές μεταρρυθμίσεις που έχουν ανακοινωθεί για τις επόμενες εβδομάδες και θα ισχύσουν από τις 20 Αυγούστου.

* Απόσπασμα από τη συνέντευξη του Φ. Φερνάντεζ στον Χρυσόστομο Λουκά στον ρ/σ Στο Κόκκινο την Τρίτη 7 Αυγούστου 2018

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL