Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Αργεντινή: Μάχη στη Γερουσία για τις αμβλώσεις

Οι γυναίκες της Αργεντινής και ο δημοκρατικός και προοδευτικός κόσμος της πολύπαθης χώρας έδωσαν χθες μια μάχη χαρακωμάτων για να περάσει από τη συντηρητική και διεφθαρμένη Γερουσία τον νόμο για τις...

Οι γυναίκες της Αργεντινής και ο δημοκρατικός και προοδευτικός κόσμος της πολύπαθης χώρας έδωσαν χθες μια μάχη χαρακωμάτων για να περάσει από τη συντηρητική και διεφθαρμένη Γερουσία τον νόμο για τις “δημόσιες, εθελοντικές και δωρεάν εκτρώσεις” και να ανατρέψει τον σκοταδισμό και τις απαγορεύσεις που είχαν υιοθετηθεί πριν από έναν σχεδόν αιώνα, το 1921.

Τριάντα οκτώ μέλη της γερουσίας είχαν ταχθεί ήδη κατά της απελευθέρωσης των εκτρώσεων και των γυναικών, 31 ήταν υπέρ και ένας δήλωνε αναποφάσιστος λίγες ώρες πριν από την ψηφοφορία, που αναμενόταν για τα ξημερώματα της Πέμπτης (ώρα Ελλάδος). Σημειώνεται ότι μία στις δυο γυναίκες της Γερουσίας ήταν κατά του νόμου που είχε ψηφίσει η Βουλή.

Το τελευταίο δεκαήμερο η Δεξιά, η Εκκλησία και τα τεράστια οικονομικά συμφέροντα που κρύβονται πίσω από τις παράνομες εκτρώσεις κινητοποιήθηκαν για να εκβιάσουν τους μετριοπαθείς γερουσιαστές, οι οποίοι θα πρέπει να ζητήσουν την ψήφο της επανεκλογής σε μερικούς μήνες, και μάλιστα τη στιγμή που η Δεξιά και το κόμμα του Μάκρι βουλιάζουν στις δημοσκοπήσεις μετά την απόφαση να ξαναφέρουν στη χώρα το ΔΝΤ, τη λιτότητα και την οικονομική και κοινωνική καταστροφή που το συνοδεύουν.

Η κυβέρνηση Μάκρι φοβήθηκε άλλη μια φορά τον λαό της χώρας κινητοποιώντας ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για να χωρίσει στα δύο τη μεγάλη πλατεία μπροστά στο κοινοβούλιο, να κλείσει σταθμούς του μετρό και να αλλάξει τις διαδρομές σε 41 γραμμές λεωφορείων.

Η αλήθεια είναι πως χθες λίγο πριν από την ψηφοφορία υπήρχαν πολλές διαδηλώτριες και πολλοί διαδηλωτές. Κρατούσαν τα πράσινα μαντήλια του φεμινιστικού κινήματος και παρά το αρνητικό κλίμα εξέφραζαν την ευφορία αυτών που δεν παραδίδονται και συνεχίζουν να αγωνίζονται. Από την άλλη πλευρά της πλατείας το “γαλάζιο” στρατόπεδο της απαγόρευσης ήταν σχεδόν έρημο. Η Δημοτική Αστυνομία φρουρούσε το κοινοβούλιο και η Ομοσπονδιακή Αστυνομία τον καθεδρικό ναό και την Πλάθα Ντε Μάγιο.

Α.Π.

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ισχυρή πολιτική βούληση

Το ζήτημα της προστασίας της πρώτης κατοικίας είναι πλέον πολιτικό. Από τεχνοκρατικής άποψης έχει λυθεί με τη συμφωνία της κυβέρνησης με τις διοικήσεις των τραπεζών. Τις οποίες, θα πρέπει να...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο