Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
20 °C
17.6°C21.2°C
1 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
15.3°C18.5°C
1 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.0°C14.9°C
2 BF 85%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.2°C19.8°C
1 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.9°C15.7°C
0 BF 76%
Απορρύθμιση του κλίματος σε όλη την Ευρώπη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Απορρύθμιση του κλίματος σε όλη την Ευρώπη

Μπάνιο σε συντριβάνι στις Βρυξέλλες όπου η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 30 βαθμούς Κελσίου, θερμοκρασία πρωτόγνωρη για τους κατοίκους

Μικρή ανάσα από τον πολυήμερο καύσωνα -όχι όμως και από τις πυρκαγιές- πήρε χθες η Ιβηρική χερσόνησος, ενώ οι υψηλές θερμοκρασίες εξακολουθούν να προκαλούν προβλήματα σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Το πιο σημαντικό στην απορρύθμιση του κλίματος όπως την παρατηρούμε σήμερα δεν είναι η ζέστη αυτή καθαυτή, αλλά μάλλον η έκταση των επεισοδίων ζέστης, δήλωσε ο μετεωρολόγος Νταβίντ Ντεενό, του Βασιλικού Ινστιτούτου Μετεωρολογίας του Βελγίου.

Στην Πορτογαλία, ο υδράργυρος έπεσε κάτω από τους 45 βαθμούς, αλλά η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε την Παρασκευή εξακολουθεί να απειλεί την πόλη Μονσίκε στα νότια της χώρας. Τριάντα  πυροσβέστες έχουν τραυματιστεί στη μάχη με τις φλόγες. Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 1.100 πυροσβέστες με 320 οχήματα και 8 πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Στην Ισπανία, οι πυροσβέστες με τη βοήθεια 12 αεροσκαφών κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά στην επαρχία Ουέλβα της Ανδαλουσίας, σε μια περιοχή με πεύκα και ευκάλυπτους.

Στιο Παρίσι και σε άλλες πόλεις της Γαλλίας σημειώθηκε αύξηση των επιπέδων του όζοντος και αναμένονται περιορισμοί στην κυκλοφορία των οχημάτων. Στο Βέλγιο, ο φετινός καύσωνας ξεπέρασε εκείνον του 1976 και πλησιάζει το ρεκόρ του 1947. Στη Γερμανία, η επιστροφή των μαθητών στα σχολεία συνοδεύτηκε από μείωση των ωρών των μαθημάτων. Καθώς πολλά σχολεία δεν διαθέτουν κλιματισμό, οι αρχές τριών κρατιδίων προσανατολίζονται στη λύση των... εκδρομών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL