Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C25.1°C
4 BF 39%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
16.5°C20.1°C
4 BF 44%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.2°C21.0°C
4 BF 59%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.4°C22.2°C
5 BF 54%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
21.2°C21.9°C
3 BF 26%
"Ανεπιθύμητος" ο Τραμπ στη Μεγάλη Βρετανία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Ανεπιθύμητος" ο Τραμπ στη Μεγάλη Βρετανία

Με διαδηλώσεις από το Λονδίνο ώς τη Γλασκώβη ετοιμάζονται να υποδεχτούν τον Ντόναλντ Τραμπ οι Βρετανοί. Την ώρα μάλιστα που ο Αμερικανός Πρόεδρος θα συνομιλεί με τη Βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι, την επόμενη Παρασκευή, ένα τεράστιο μπαλόνι που παρουσιάζει τον Τραμπ σαν... οργισμένο μωρό θα πετά πάνω από το Γουεστμίνστερ.

Οι ακτιβιστές συγκέντρωσαν 18.000 λίρες (20.300 ευρώ) για την κατασκευή του μπαλονιού που θα είναι φουσκωμένο με ήλιο και θα έχει ύψος έξι μέτρων. Όπως τόνισαν, ο Δήμος του Λονδίνου έδωσε την άδεια του για την πτήση του μπαλονιού, το οποίο παρουσιάζει τον Τραμπ σαν "οργισμένο μωρό με ευαίσθητο εγωισμό και μικρά χεράκια".

"Ο Τραμπ πραγματικά φαίνεται να σιχαίνεται όταν τον κοροϊδεύουν. Οπότε όταν επισκεφθεί το Ηνωμένο Βασίλειο την Παρασκευή θέλουμε να βεβαιωθούμε ότι γνωρίζει πως όλη η Βρετανία τον περιφρονεί και γελά εις βάρος του" δήλωσε ο Λίο Μάρεϊ που είχε την ιδέα για το τεράστιο μπαλόνι.

Διαδηλωτές θα περιμένουν τον Αμερικανό Πρόεδρο ακόμη και έξω από το μέγαρο Τσέκερς όπου θα πάρει το πρωινό του μαζί με τη Μέι, ενώ η κεντρική πορεία διαμαρτυρίας για την επίσκεψη Τραμπ θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι με αφετηρία τα κεντρικά γραφεία του BBC και τερματισμό την πλατεία Τραφάλγκαρ.

Το απόγευμα της Παρασκευής ο Τραμπ θα αναχωρήσει από το Λονδίνο για τη Γλασκώβη της Σκοτίας, γενέτειρα της μητέρας του. Οι διαδηλωτές ετοιμάζουν εκεί ένα "καρναβάλι αντίστασης" με συζητήσεις, συναυλίες αλλά και μίνι γκολφ αφιερωμένο στα δύο γήπεδα γκολφ που κατέχει ο Τραμπ στη Σκοτία.

Οι μισοί Αμερικανοί θεωρούν τον Τραμπ ρατσιστή

Την ίδια ώρα, στις ΗΠΑ, έρευνα του ABC News δείχνει ότι το 49% των Αμερικανών ψηφοφόρων, μεταξύ αυτών κι ένα ποσοστό 11% των Ρεπουμπλικανών, πιστεύουν ότι ο Πρόεδρος Τραμπ είναι ρατσιστής. Σύμφωνα με την ίδια μέτρηση, ποσοστό 22% των Ρεπουμπλικανών αλλά και το 55% των Αμερικανών ψηφοφόρων εκτιμούν ότι ο Πρόεδρος Τραμπ “έχει ενθαρρύνει ανθρώπους που έχουν ρατσιστικά πιστεύω να τα εκφράσουν δημόσια”.

Ωστόσο, το 50% των ψηφοφόρων πιστεύουν ότι το βασικό κίνητρο της πολιτικής μετανάστευσης του Προέδρου Τραμπ είναι “ένα ειλικρινές ενδιαφέρον για τον έλεγχο των συνόρων μας.” Από την άλλη μεριά, ποσοστό 44% εκτιμά ότι το βασικό κίνητρο είναι οι “ρατσιστικές πεποιθήσεις του”.

Η δημοσκόπηση κατέγραψε τις αντιδράσεις των Αμερικανών σε μια σειρά ζητημάτων που προκαλούν αντιδράσεις, όπως η συνοριακή κρίση, η σημασία της ευγένειας στις πολιτικές αντιπαραθέσεις, η αξιοπιστία του Προέδρου Τραμπ.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, ποσοστό 60% των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση, μεταξύ αυτών ποσοστό 21% των Ρεπουμπλικανών και 95% των Δημοκρατικών, πιστεύουν πως η πρακτική του χωρισμού των παιδιών από τους γονείς τους στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό αποτελεί “παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL