Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.1°C20.7°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
16.5°C18.5°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.4°C18.0°C
4 BF 52%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C19.9°C
3 BF 40%
Πρόεδρος ιταλικού "ΕΦΚΑ": / Πρόεδρος ιταλικού "ΕΦΚΑ": "Οι μετανάστες πληρώνουν τις συντάξεις μας"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πρόεδρος ιταλικού "ΕΦΚΑ": / Πρόεδρος ιταλικού "ΕΦΚΑ": "Οι μετανάστες πληρώνουν τις συντάξεις μας"

“Στην Ιταλία χρειαζόμαστε τους μετανάστες για να πληρώνουμε τις συντάξεις” τόνισε ο πρόεδρος του ενιαίου ιταλικού ασφαλιστικού φορέα INPS Μποέρι, προειδοποιώντας ότι οι περιορισμοί κατά 10% στη νόμιμη μετανάστευση αυξάνουν κατά 3% με 5% την παράνομη και καταγγέλλοντας ότι οι προτάσεις της νέας κυβέρνησης για το ασφαλιστικό θα τινάξουν τα συνταξιοδοτικά ταμεία στον αέρα.

Για τον Μποέρι, στην Ιταλία υπάρχει παραπληροφόρηση για τον θετικό ρόλο των μεταναστών στην οικονομία. Τόνισε ότι με τις εισφορές τους στηρίζουν τα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ κάνουν επαγγέλματα που οι Ιταλοί έχουν εγκαταλείψει εδώ και καιρό. “Η απάντησή μου είναι με βάση τα στοιχεία. Σήμερα παρουσιάζουμε αυτό που είναι η αλήθεια που θα πρέπει να ειπωθεί στην Ιταλία” σημείωσε παρουσιάζοντας την ετήσια έκθεση του INPS.

"Ζεις στον Άρη", του απάντησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εσωτερικών Σαλβίνι, εκτιμώντας πως “ο πρόεδρος του INPS συνεχίζει να κάνει πολιτική, αγνοώντας τη θέληση για εργασία πολλών Ιταλών". O άλλος, o "καλός" αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εργασίας Ντι Μάιο, προσπάθησε να υποβαθμίσει τις καταγγελίες του προέδρου του ασφαλιστικού ταμείου εκθειάζοντας τις προσπάθειες της νέας κυβέρνησης να μειώσει τις υψηλές συντάξεις.

“Μην υποκύπτετε στον συναισθηματισμό. Οι αφίξεις μεταναστών από τη Μεσόγειο μειώθηκαν κατά 85%. Είναι ελάχιστα υπεύθυνο να τίθεται σε κίνδυνο η ελεύθερη κυκλοφορία των Ευρωπαίων” προειδοποιούσε την ίδια στιγμή ο Πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας Ματαρέλα κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Ταλίν, αναφερόμενος στο πιθανό κλείσιμο των συνόρων της Αυστρίας.

“Υπάρχουν πολλά πράγματα που σηματοδοτούν την Ε.Ε. και την ιστορική της ολοκλήρωση, αλλά δύο εκφράζουν πλήρως την ψυχή της: τα Erasmus και η Σεγκέν” συνέχισε ο Ματαρέλα, εξισώνοντας τις πολιτιστικές – πανεπιστημιακές ανταλλαγές φοιτητών με την ελεύθερη κυκλοφορία ατόμων.

Ο Ματαρέλα διάλυσε και το αφήγημα των ρατσιστικών και ξενοφοβικών κομμάτων και κυβερνήσεων της Ευρώπης: “Από τα μέσα του 2017 έως τα μέσα του 2018 οι αφίξεις διαμέσου της Μεσογείου μειώθηκαν κατά 85%. Η πίεση μειώθηκε και αυτό μπορεί να επιτρέψει σε όλες τις κυβερνήσεις, όπως έχουν ευθύνη, να αντιδρούν ορθολογικά και όχι να υποκύπτουν στον συναισθηματισμό” τόνισε.

Ο αντιμεταναστευτικός παροξυσμός και η ξενοφοβική υστερία οδήγησαν περισσότερα από 9.000 άτομα... να αναμεταδώσουν από τα κοινωνικά δίκτυα τη φωτογραφία ενός υποτιθέμενου λιμανιού της Λιβύης γεμάτου βάρκες με πρόσφυγες και μετανάστες που θα έβαζαν πλώρη για την Ιταλία και που τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης... δεν έδειχναν στο ευρύ κοινό. “Μετανάστες έτοιμοι να ξεκινήσουν από τη Λιβύη” έγραφε η λεζάντα της φωτογραφίας που διαγράφηκε μετά τις καταγγελίες πολλών ατόμων. Η αλήθεια είναι ότι στη φωτογραφία φαίνονται πολλές βάρκες και χιλιάδες άτομα που είχαν πάει το 1989 στη Βενετία για να παρακολουθήσουν συναυλία των Pink Floyd.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL