Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
22.8°C26.3°C
3 BF 32%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.6°C26.2°C
3 BF 34%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.0°C24.8°C
2 BF 50%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.8°C
2 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.9°C24.5°C
2 BF 33%
Αίτημα Κούλογλου για τους δύο στρατιωτικούς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αίτημα Κούλογλου για τους δύο στρατιωτικούς

Στην κορυφή της ατζέντας της Ολομέλειας του Απριλίου βρέθηκε και το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται από τις τουρκικές αρχές. Και ενώ Ολομέλεια των ευρωβουλευτών με συντριπτική πλειοψηφία κάλεσε την Τουρκία να απελευθερώσει αμέσως τους δύο στρατιωτικούς, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έσπευσε να συνδέσει το θέμα με τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς που έχουν ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα.

"Παρά το πολύ ισχυρό ψήφισμα προς την Τουρκία που υπερψηφίστηκε την περασμένη εβδομάδα, χθες ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πρότεινε σε μια συνέντευξή του την ανταλλαγή των δυο Ελλήνων στρατιωτικών, σαν να ήταν όμηροι, με οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς, στους οποίους έχει χορηγηθεί πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα" δήλωσε ο Στέλιος Κούλογλου και συνέχισε:

"Οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί κρατούνται για περισσότερες από 50 μέρες τώρα χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες ή να έχει ξεκινήσει κάποια νομική διαδικασία. Αυτό παραβιάζει το άρθρο 5 παράγραφος 2 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, όπου αναφέρεται πως όποιος συλλαμβάνεται θα πρέπει να ενημερώνεται ευθύς και σε γλώσσα που κατανοεί για τις αιτίες της σύλληψής του και για τις κατηγορίες εναντίον του".

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε έτσι την αποστολή αντιπροσωπείας ευρωβουλευτών στην Τουρκία, ώστε να συναντηθούν με τους Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται εκεί και να διαπιστώσουν τις πραγματικές συνθήκες της κράτησής τους. Πρόκειται για αίτημα προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων (AFET) του Ευρωκοινοβουλίου Ντέιβιντ Μακ Άλιστερ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL