Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
11.2°C18.1°C
2 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
10.6°C16.9°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C16.4°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
9 °C
8.9°C14.6°C
0 BF 81%
Οι πολλοί και ανέλπιστοι υποστηρικτές του Ραμαντάν...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Οι πολλοί και ανέλπιστοι υποστηρικτές του Ραμαντάν...

Απίστευτο και όμως αληθινό. Φίλοι και συνεργάτες του αμφιλεγόμενου ισλαμιστή ιεροκήρυκα και συγγραφέα, εγγονού του ιδρυτή των Αδελφών Μουσουλμάνων Ταρίκ Ραμαντάν, που κατηγορείται για βιασμούς γυναικών, οργανώνουν μέσω Διαδικτύου συγκέντρωση χρημάτων προκειμένου να πληρωθούν τα δικαστικά του έξοδα, θεωρώντας ότι έχει πέσει θύμα πλεκτάνης!

Υπό τον τίτλο “Ελευθερία στον Ταρίκ Ραμαντάν”, οι φίλοι του κάνουν έκκληση για την απελευθέρωσή του - ο Ελβετός ισλαμιστής παραμένει στη φυλακή από τις 2 Φεβρουαρίου, καθώς το δικαστήριο στις 22 του ίδιου μήνα απέρριψε το αίτημα απελευθέρωσής του. Το δικαστήριο θεώρησε ότι η κατάσταση της υγείας του δεν είναι σοβαρή και δεν αποτελεί αιτιολογία αποφυλάκισης. Ο Ραμαντάν υποστηρίζει ότι πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας κι ένα είδος νευροπάθειας, ωστόσο οι γιατροί έκριναν ότι η κατάστασή του δεν είναι ανησυχητική.

Έξω από τη φυλακή πάντως οι υποστηρικτές του συνεχίζουν εντατικά την εκστρατεία υπέρ του άκρως αμφιλεγόμενου 55χρονου ισλαμιστή, ο οποίος αρνείται σθεναρά τις κατηγορίες περί βιασμών. Η εκστρατεία υπέρ του Ραμαντάν έχει ήδη συγκεντρώσει 74.000 ευρώ, πόσο που αυξάνεται. Όμως η εκστρατεία δεν αφορά μόνο τη συγκέντρωση χρημάτων: επιχειρεί να αποδομήσει τις κατηγορίες κατά του Ραμαντάν, κάνοντας λόγο για... συνωμοσίες εις βάρος του και εξηγώντας ότι ο Ραμαντάν θα αντιμετωπίσει “πολλές εις βάρος του υποθέσεις που θα πάρουν χρόνο και θα χρειαστούν χρήματα”.

Παράλληλα έχουν ανέβει στο Διαδίκτυο βίντεο με τη σύζυγό του, τα οποία έχουν ήδη δει εκατοντάδες χιλιάδες άτομα, στα οποία η Ιμάν Ραμαντάν απορρίπτει όλες τις κατηγορίες κατά του άνδρα της. Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα δεν είναι πάντως η μόνη διαδικτυακή προσπάθεια υπέρ του Ραμαντάν. Ήδη στο Facebook 43.000 άτομα έχουν κάνει “λάικ” σε έναν λογαριασμό. Και δεν είναι ο μόνος.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι φίλοι και οι σύντροφοί του έχουν ξεκινήσει εκστρατεία σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υπό τον τίτλο #FreeTariqRamdan. Με τον ίδιο τίτλο, έκαναν ένα tweetstorm, μια “θύελλα” τουίτς, ενώ λανσάρισαν και μία διαδικτυακή έκκληση υπέρ του, που ήδη έχει συγκεντρώσει πάνω από 110.000 υπογραφές.

Μιλώντας στο γαλλικό περιοδικό “Point”, ένα μέλος της μουσουλμανικής κοινότητας, που διατήρησε την ανωνυμία του γιατί οι φίλοι του Ραμαντάν “μπορούν να σου κάνουν δύσκολη τη ζωή”, εξηγεί ότι οι οπαδοί του προσπαθούν να πουν ότι “τον καταδιώκουν οι Εβραίοι, οι μυστικές υπηρεσίες και οι ισλαμόφοβοι όλοι του κόσμου”. “Και δυστυχώς αυτά περνάνε στους νέους μουσουλμάνους, που τον θεωρούν νέο προφήτη”. Άλλωστε, όπως εξήγησε ο ίδιος, αυτή η “γοητεία” του τού επέτρεψε να έχει μεγάλη διείσδυση στα ευαίσθητα γαλλικά προάστια.

Η αλήθεια είναι ότι ο Ραμαντάν κατάφερε να έχει και μια σημαντική στήριξη. Εκείνη της Νάντια Καρμούς, της προέδρου της Πολιτιστικής Ένωσης Μουσουλμάνων Γυναικών Ελβετίας, η οποία αμφισβητεί την ακεραιότητα των θυμάτων που τον κατήγγειλαν. Πέρα από τις δύο καταγγέλλουσες, τέσσερις πρώην φοιτήτριες δήλωσαν ότι τους επιτέθηκε και ότι είχαν σεξουαλικές σχέσεις τη δεκαετία του 1990. Η Καρμούς είναι κατηγορηματική: Οι γυναίκες “είναι απογοητευμένες που δεν συνέχισαν τη σχέση τους μαζί του” και είναι “εύθραυστες”.

Και μόνο από αυτή την περίπτωση αντιλαμβάνεται κανείς τη βαθιά επιρροή που ασκεί ο άκρως αμφιλεγόμενος ιεροκήρυκας...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL