Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.4°C22.4°C
3 BF 45%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.6°C20.8°C
2 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.0°C22.0°C
1 BF 51%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
3 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.5°C19.9°C
3 BF 37%
Κλειστά τα λιμάνια στη... μαύρη κηλίδα των νεοναζί
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κλειστά τα λιμάνια στη... μαύρη κηλίδα των νεοναζί

Η τοπική κυβέρνηση της Καταλωνίας απαγόρευσε στο πλοίο του ρατσισμού C-Star να αγκυροβολήσει σε οποιοδήποτε λιμάνι της Καταλωνίας γιατί... δεν έχει άδεια και χαρτιά. Από τη Διεύθυνση Υποδομών και Κινητικότητας της τοπικής κυβέρνησης της Καταλωνίας διευκρίνισαν πάντως ότι ακόμη και εάν το πλοίο είχε όλα τα χαρτιά του κανονικά και νόμιμα, δεν θα του επιτρεπόταν να καταπλεύσει και να εφοδιαστεί σε λιμάνι της Καταλωνίας γιατί η πολιτική του “έρχεται σε σύγκρουση με την πολιτική για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που ακολουθεί η κυβέρνηση της Καταλωνίας”.

Την προηγούμενη Κυριακή το βράδυ το πλοίο των ρατσιστών και των Ευρωπαίων νεοναζί πλησίασε δύο μίλια από τις ακτές της Καταλωνίας και ζήτησε την άδεια να καταπλεύσει στο λιμάνι του Παλαμός στη Χιρόνα της Καταλωνίας, αλλά η τοπική κυβέρνηση αρνήθηκε να εγκρίνει τον αγκυροβολισμό του εξαιτίας ελλιπών στοιχείων.

Ο γραμματέας Υποδομών και Κινητικότητας της τοπικής κυβέρνησης Φοντ διευκρίνισε ότι ακόμη και εάν το πλοίο είχε νόμιμα χαρτιά, δεν θα του επιτρεπόταν να αγκυροβολήσει σε λιμάνι της Καταλωνίας για... πολιτικούς λόγους και ότι θα έπαιρνε την άδεια μόνο εάν αντιμετώπιζε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Η Ιταλία, η Γαλλία και η Μάλτα αρνήθηκαν να φιλοξενήσουν το πλοίο της νεοναζιστικής Defend Europe, αλλά η τελευταία επέτρεψε μόνο τον ανεφοδιασμό του με νερό όταν τελείωναν τα αποθέματά του. Οι αρχές της Καταλωνίας ζήτησαν από τα λιμάνια της Βαρκελώνης και της Ταραγόνας, που ελέγχονται από τις εθνικές κρατικές αρχές, να μη δεχθούν τους ξενόφοβους και ρατσιστές. Το Ισπανικό Δίκτυο Μετανάστευσης και Βοήθειας Προσφύγων κατέθεσε μήνυση εναντίον της Defend Europe.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL