Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
12.5°C17.6°C
1 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
8.6°C14.5°C
2 BF 59%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.0°C
1 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
14.8°C16.9°C
3 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
10 °C
9.9°C11.9°C
0 BF 81%
Ιγκλέσιας: Unidos Podemos η χρήσιμη ψήφος για να διώξουμε τη δεξιά λιτότητα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ιγκλέσιας: Unidos Podemos η χρήσιμη ψήφος για να διώξουμε τη δεξιά λιτότητα

Ανταπόκριση από τη Μαδρίτη

«Το Unidos Podemos αποτελεί τη χρήσιμη ψήφο για να διώξουμε το Λαϊκό Κόμμα, επανέλαβε με το κλείσιμο της προεκλογικής εκστρατείας ο Πάμπλο Ιγκλέσιας, ενώ η ισπανική κοινή γνώμη παραμένει σοκαρισμένη από το PostBrexit και τις συνεχιζόμενες αποκαλύψεις για τη παρακρατική τακτική του υπουργού Οικονομικών Φερνάντεθ Ντίαθ, που προσπάθησε να κατασκευάσει πλαστές κατηγορίες για να απομακρύνει από τις ηγεσίας των δύο κομμάτων της Καταλονίας, που στηρίζουν τη τοπική κυβέρνηση, με φιλικότερα άτομα προς το Λαϊκό Κόμμα, τη κυβέρνηση της Μαδρίτης και κατά της διεξαγωγής δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της.

Αργότερα με πρωτοβουλία της Ενωμένης Αριστεράς θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τις ξένες αντιπροσωπείες των αριστερών κομμάτων που παρακολουθούν τις εκλογές στη Μαδρίτη.

Ο Ιγκλέσιας ξεκίνησε το Σάββατο παίζοντας μπάσκετ και ποδόσφαιρο με συντρόφους του Unidos Podemos στη Πανεπιστημιούπολη της Μαδρίτης, το πλέον «φιλικό» περιβάλλον για τον ηγέτη του Unidos Podemos και του Podemos

O Ιγκλέσιας έδειξε μεγάλη αυτοπεποίθηση υποστηρίζοντας ότι δεν διακατέχεται από κανενός είδους νευρικότητας, μπροστά στην «ιστορική αλλαγή» που θα ζήσει τη Κυριακή το βράδυ η Ισπανία. Σεβόμενος την «ημέρα περίσκεψης» πριν την ψήφο ο υποψήφιος πρωθυπουργός του Unidos Podemos τόνισε ότι «σήμερα δεν είναι μέρα για να μιλήσουμε για τη πολιτική», αλλά από το Podemos «αισθανόμαστε σαν πρωταγωνιστές της αλλαγής», που μπορεί να έρθει διαμέσου μιας συμφωνίας με τους σοσιαλιστές. «Θα δούμε αύριο», συμπλήρωσε ο ίδιος

Ο Ιγκλέσιας υπογράμμισε τη Παρασκευή ότι «είναι τρομερό να λέει κανείς ότι η δημοκρατία βρίσκεται σε κίνδυνο. Εάν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος οδήγησε ορισμένους να προτείνουν να καταργηθούν οι εκλογές γιατί προκαλούν αστάθεια… Πρέπει να έχουμε μεγαλύτερη αίσθηση της πραγματικότητας και μην υπερασπιζόμαστε τον πολιτικό αυταρχισμό και ολοκληρωτισμό», τόνισε υπογραμμίζοντας ότι το Podemos συμμετείχε στη Βρετανία υπέρ της εκστρατείας του «Ναι» σε κοινές εκδηλώσεις με το Εργατικό Κόμμα.

O Γκαρθόν περνά το Σάββατο στην ιδιαίτερη πατρίδα του κοντά στη Μάλαγα, έπαιξε ένα αγαπημένο του ηλεκτρονικό παιχνίδι, ενώ το βράδυ θα παρευρεθεί σε οικογενειακό γάμο.

Ο Ραχόι πέρασε το Σάββατο κάνοντας γυμναστική και ξεκουράστηκε στο πρωθυπουργικό μέγαρο της Μονκλόα, ο σοσιαλιστής Σάντσεθ ακολούθησε τη.. υγιεινή ζωή του Ραχόι και περνά το χρόνο του με τη σύζυγό και τις κόρες του, ενώ ο λαϊκιστής Ριβέρα πέρασε από το μεγάλο πάρκο Ρετίρο στο κέντρο της Μαδρίτης με αρκετούς υποψηφίους και ηγετικά στελέχη του κόμματος, ενώ αργότερα επέστρεψε στη Βαρκελώνη για να περάσει το υπόλοιπο της ημέρας με τη κόρη του. 

Σημειώνεται ότι τη Κυριακή (ώρα Ισπανίας):

Στις 10.30 θα ανακοινωθούν τα πρώτα στοιχεία για τη συμμετοχή.

Στις 14.30 θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου για την ανακοίνωση των στοιχείων συμμετοχής έως τις 14.00.

Στις 18.30 θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου για την ανακοίνωση των στοιχείων συμμετοχής έως τις 18.00.

Η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Σάενθ ντε Σανταμαρία και ο υπουργός Εσωτερικών Φερνάντεθ Ντίαθ θα πραγματοποιήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου όταν θα υπάρξουν σίγουρα αποτελέσματα.

Θα υπάρξουν 210.000 κάλπες, 360 εκατ. ψηφοδέλτια και 870.000 εγχειρίδια με οδηγίες για τους εκπροσώπους των Εφορευτικών Επιτροπών, ενώ το συνολικό κόστος των εκλογών θα φθάσει στα 130,6 εκατ. ευρώ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στην Μαδρίτη για τις εκλογές στην Ισπανία

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον Γιάννη Μπουρνού, μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνο για την Ευρωπαϊκή Πολιτική, τις Διεθνείς Σχέσεις, την Εξωτερική Πολιτική και τον Ελληνισμό της Διασποράς, μεταβαίνει στη Μαδρίτη, ενόψει των αυριανών εθνικών εκλογών. Η αντιπροσωπεία θα μεταφέρει από κοντά την ολόψυχη στήριξη του κόμματος στην προσπάθεια της συμμαχίας Ποδέμος - Ενωμένης Αριστεράς (Unidos Podemos) για την αλλαγή των συσχετισμών στην Ισπανία και ολόκληρη την Ευρώπη, ενάντια στη νεοφιλελεύθερη λιτότητα, για ένα μέλλον με κοινωνική δικαιοσύνη, ελευθερία, δημοκρατία και ανάπτυξη υπέρ των εργαζομένων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL