Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.0°C25.9°C
3 BF 34%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.4°C26.5°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C24.4°C
2 BF 51%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.7°C21.0°C
2 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
24.0°C24.0°C
1 BF 40%
Υλοποίηση τούνελ στην Κίνα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Υλοποίηση τούνελ στην Κίνα

#ΤΟΥΝΕΛ_Στην υλοποίηση ενός φαραωνικού σχεδίου κόστους 32 δισεκατομμυρίων ευρώ (!) προχωρά η Κίνα. Πρόκειται για την κατασκευή της μεγαλύτερης υποθαλάσσιας σήραγγας στον κόσμο, στα Στενά Μποχάι, η οποία θα συνδέει τις ανατολικές με τις βορειοανατολικές περιοχές της χώρας. Η μήκους 123 χιλιομέτρων σήραγγα θα ξεκινάει από το λιμάνι της πόλης Νταλιάν, στη βορειοανατολική επαρχία Λιαονίνγκ, και θα καταλήγει στην πόλη Γιαντάι, στην ανατολική περιφέρεια Σαντόνγκ. Η απόσβεση της επένδυσης ενδέχεται να γίνει μέσα σε 12 χρόνια, υποστήριξε ο Ουάνγκ Μενγκσού, μέλος της Κινεζικής Ακαδημίας Μηχανικών, ο οποίος εκτίμησε ότι τα ετήσια έσοδα από τη λειτουργία της σήραγγας θα ανέρχονται σε περίπου 20 δισεκατομμύρια γιούαν. Σημειώνεται ότι η σήραγγα της Μάγχης, που συνδέει τη Βρετανία με τη Γαλλία, έχει μήκος "μόλις" 51 χιλιομέτρων.

#ΠΡΟΚΛΗΣΗ_Σάλο και αγανάκτηση έχει προκαλέσει στη Βρετανία η πρόταση της επιτροπής για την "αναβάθμιση" του Κοινοβουλίου, βάσει της οποίας οι βουλευτές θα λάβουν αύξηση μισθών 9%. Η πρόταση, την οποία κατά ειρωνική σύμπτωση υπέβαλε η επιτροπή που συστάθηκε ειδικά για να βελτιωθεί η εικόνα του βρετανικού Κοινοβουλίου έπειτα από τα αλλεπάλληλα σκάνδαλα καταχρήσεων οικονομικών προνομίων των βουλευτών, φέρνει σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση τον πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Νικ Κλεγκ δήλωσε ότι η προτεινόμενη αύξηση της ετήσιας αποζημίωσης κάθε μέλους της Βουλής στις 74.000 λίρες (περίπου 86.000 ευρώ) από 66.396 λίρες (περίπου 77.000 ευρώ) είναι κάτι το "αδιανόητο". Η αύξηση, είναι πολύ υψηλότερη από τον πληθωρισμό (2,7%) έρχεται σε μια συγκυρία μαζικών απολύσεων, περικοπών δαπανών στο Δημόσιο και σχεδόν πλήρους παγώματος των μισθών.

#ΓΡΑΦΟΜΗΧΑΝΕΣ_Έπειτα από τις αποκαλύψεις του Έντουαρντ Σνόουντεν για το αμερικανικό παγκόσμιο δίκτυο παρακολουθήσεων, μία από τις ρωσικές υπηρεσίες Πληροφοριών αποφάσισε να αγοράσει γραφομηχανές για τη δακτυλογράφηση των απόρρητων εγγράφων της, αποκαλύπτει σε χθεσινό δημοσίευμά της η εφημερίδα Izvestia. Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Προστασίας (FSO), που προήλθε από τη μετεξέλιξη της KGB, δημοσίευσε πρόσκληση ενδιαφέροντος για την αγορά είκοσι γραφομηχανών. "Η απόφαση ελήφθη έπειτα από τα σκάνδαλα του WikiLeaks, τις αποκαλύψεις του Σνόουντεν καθώς και τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ έγινε στόχος τηλεφωνικής παρακολούθησης στη διάρκεια της συνόδου κορυφής της G20 στο Λονδίνο", εξήγησε στην εφημερίδα πηγή της υπηρεσίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL