Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.5°C18.7°C
2 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.4°C18.0°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.7°C16.0°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.3°C18.0°C
0 BF 57%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.7°C15.7°C
1 BF 69%
Σφαιρικά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σφαιρικά

#ΤΡΟΠΑΙΑ_Η αμερικανική αεροπορική εταιρεία Delta απαγόρευσε από χθες τη μεταφορά μέσω των εμπορευματικών πτήσεών της όλων των τροπαίων κυνηγιού μεγάλων θηραμάτων μετά την παγκόσμια κατακραυγή που προκάλεσε ο φόνος του λιονταριού Σέσιλ στη Ζιμπάμπουε από Αμερικανό οδοντίατρο. Σε σύντομη ανακοίνωσή της, η εταιρεία διευκρινίζει ότι η απαγόρευση αφορά τα τρόπαια κυνηγιού λιονταριών, ελεφάντων, ρινόκερων και βισώνων, ενώ σε συνεννόηση με τις αρμόδιες κυβερνητικές υπηρεσίες πιθανόν να επεκταθεί και σε άλλα θηράματα.

#ΑΠΕΛΑΣΕΙΣ_Η κυβέρνηση της Σουηδίας απέλασε Ρώσο διπλωμάτη και η Μόσχα σε αντίποινα απέλασε Σουηδό, καθώς οι σχέσεις των δύο γειτονικών χωρών επιδεινώνονται, με τη Στοκχόλμη να επιμένει ότι η Ρωσία εκδηλώνει επιθετική συμπεριφορά εναντίον της. Αποφεύγοντας να διευκρινίσει τον χρόνο των απελάσεων, το σουηδικό ΥΠΕΞ ισχυρίστηκε ότι οι δραστηριότητες του Ρώσου διπλωμάτη «παραβίασαν» τη Σύμβαση της Βιέννης αναφορικά με τους κανόνες συμπεριφοράς των διπλωματών, χωρίς ωστόσο να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες. Δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα τα ονόματα και οι βαθμοί των δύο διπλωματών.

#ΘΕΟΜΗΝΙΑ_ Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κι ένας ακόμη αγνοείται από τη σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε το βράδυ της Δευτέρας την περιοχή του Τετόβου, στο βορειοδυτικό τμήμα της ΠΓΔΜ. Ο επίσημος απολογισμός κάνει λόγο για τέσσερις νεκρούς, έναν αγνοούμενο και 11 τραυματίες. Η κακοκαιρία εκδηλώθηκε με ισχυρή βροχόπτωση, συνοδευόμενη από ισχυρούς ανέμους και έντονη χαλαζόπτωση, που "άσπρισε" την περιοχή, ενώ προκλήθηκε υπερχείλιση του ποταμού Πένα και καθίζηση του εδάφους. Το οδικό δίκτυο της πληγείσας περιοχής υπέστη επίσης σοβαρές ζημιές. Την περιοχή επισκέφθηκε τη νύχτα ο πρωθυπουργός Νίκολα Γκρούεφσκι.

#ΘΗΡΙΟΤΡΟΦΕΙΟ_Ο δήμος του Παρισιού κατέθεσε χθες αγωγή για τον βανδαλισμό ενός νηπιαγωγείου από είκοσι δύο παιδιά ηλικίας 5 έως 13 ετών! Οι «βάνδαλοι με τα κοντά παντελονάκια» εισέβαλαν στο νηπιαγωγείο το Σάββατο και προκάλεσαν εκτεταμένες καταστροφές σε πολλές τάξεις του. Τα παιδιά συνελήφθησαν από την αστυνομία την οποία κάλεσε ένας κάτοικος, την ώρα του περιστατικού. Καθώς πρόκειται για ανήλικους, αντιμετωπίζουν την επιβολή αναμορφωτικών μέτρων, ενώ οι γονείς τους είναι υπεύθυνοι σε αστικό επίπεδο και οφείλουν να επιδιορθώσουν τις ζημιές. Αστυνομική πηγή ανέφερε ότι τα παιδιά επηρεάστηκαν από την «ψυχολογία της μάζας» και προχώρησαν στη λεηλασία του σχολείου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL