Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
14.7°C18.4°C
4 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.3°C19.7°C
3 BF 46%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C18.3°C
2 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.2°C19.8°C
6 BF 53%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.8°C18.5°C
0 BF 48%
Σφαιρικά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σφαιρικά

#ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΠΕΙΡΑΤΕΙΑ_Η αυτοκινητοβιομηχανία Fiat Chrysler αποφάσισε να ανακαλέσει 1,4 εκατ. οχήματά της στις ΗΠΑ προκειμένου να ενημερώσει το λογισμικό τους, μετά την "επίδειξη" δύο χάκερ - ερευνητών οι οποίοι "κατέλαβαν" από απόσταση ένα τζιπ "Τσερόκι" και κατόρθωσαν να το ρίξουν σε χαντάκι. Οι χάκερ κατάφεραν να θέσουν υπό τον έλεγχό τους το όχημα, που το οδηγούσε δημοσιογράφος του περιοδικού "Wired". Ο δημοσιογράφος παρατήρησε το ραδιόφωνο του οχήματος να ανοιγοκλείνει, τους υαλοκαθαριστήρες να μπαίνουν σε λειτουργία, τον κινητήρα να ελαττώνει στροφές και στο τέλος έχασε και τον έλεγχο των φρένων.

#ΚΑΤΑΔΙΚΗ_ Ο 89χρονος Αλεξάντρου Βισινέσκου, αρχιφύλακας φυλακής επί εποχής Τσαουσέσκου, καταδικάστηκε χθες στο Βουκουρέστι σε εικοσαετή κάθειρξη για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Το δικαστήριο διέταξε επίσης την καταβολή αποζημίωσης ύψους 300.000 ευρώ σε τρεις πρώην κρατούμενους των φυλακών που υπέστησαν βασανιστήρια, καθώς και την κατάσχεση κτηρίου ιδιοκτησίας του καταδικασθέντος και μετοχών του σε χρηματιστηριακές εταιρείες. Η δίκη του Βισινέσκου ήταν η πρώτη αυτού του είδους που έγινε στη Ρουμανία μετά την πτώση του καθεστώτος Τσαουσέσκου, το 1989.

#ΚΑΡΚΙΝΟΣ_Η χημειοθεραπεία είναι ανώφελη και μάλιστα επιζήμια για την ποιότητα ζωής των καρκινοπαθών που βρίσκονται στο τελικό στάδιο της νόσου αποφαίνεται κλινική μελέτη που έγινε στις ΗΠΑ και δημοσιεύθηκε χθες. Τα αποτελέσματα αυτά ενισχύουν προηγούμενα ανάλογα συμπεράσματα ομάδας εμπειρογνωμόνων της Αμερικανικής Εταιρείας Κλινικής Ογκολογίας (ASCO), σύμφωνα με τους οποίους η χημειοθεραπεία στους ασθενείς τελικού σταδίου δεν έχει κλινικά οφέλη. Οι ερευνητές παρακολούθησαν 312 ασθενείς με μεταστατικό καρκίνο επί τέσσερις μήνες πριν από τον θάνατό τους διαπιστώνοντας πως η χημειοθεραπεία επηρέασε αρνητικά την ποιότητα ζωής τους.

#ΕΚΡΗΞΗ_Επτά άτομα έχασαν χθες τη ζωή τους στην Ιταλία από έκρηξη σε βιομηχανία βεγγαλικών στην κωμόπολη Μοντούνιο της Απουλίας, στην Κάτω Ιταλία. Η έκρηξη σημειώθηκε σε φορτηγό που βρισκόταν μέσα στον χώρο της βιομηχανίας προκαλώντας στη συνέχεια δεύτερη στον χώρο παραγωγής. Έξι εργαζόμενοι επίσης τραυματίσθηκαν, εκ των οποίων δυο είναι σε ιδιαίτερα σοβαρή κατάσταση, με εγκαύματα σε όλο το σώμα. Η έκρηξη σημειώθηκε όταν εργαζόμενοι φόρτωναν τα βεγγαλικά στο φορτηγό για μια γιορτή πολιούχου της Απουλίας. Εικάζεται ότι προκλήθηκε από τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στην περιοχή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL