Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.6°C21.2°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.5°C22.0°C
2 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.5°C
3 BF 59%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.8°C20.2°C
5 BF 44%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
20.1°C20.1°C
2 BF 47%
Σφαιρικά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σφαιρικά

#ΔΙΑΦΘΟΡΑ_ Ο πρώην υπουργός Υγείας της Τσεχίας, ο Σοσιαλδημοκράτης Νταβίντ Ρατ, καταδικάστηκε χτες από δικαστήριο της Πράγας σε κάθειρξη 8,5 ετών για διαφθορά, παραποίηση δημόσιου μειοδοτικού διαγωνισμού και κατάχρηση ευρωπαϊκών πόρων. Το δικαστήριο διέταξε επίσης την κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων του Ρατ μέχρι του ποσού των 814.000 ευρώ. Ο πρώην υπουργός καταδικάστηκε για απάτες σε σχέση με μειοδοτικούς διαγωνισμούς που αφορούσαν την ανακατασκευή ενός μπαρόκ πύργου και τον εκσυγχρονισμό περιφερειακών νοσοκομείων.

#ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΙΑ_Υψηλόβαθμος βουλευτής των Συντηρητικών επί πρωθυπουργίας Μάργκαρετ Θάτσερ είχε γίνει στόχος έρευνας για παιδεραστία, αλλά η βρετανική μυστική υπηρεσία MI5 απέκρυψε τις πληροφορίες προκειμένου να αποφύγει το "σκάνδαλο". Όπως ανέφεραν χτες βρετανικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα κυβερνητικά έγγραφα του 1986 που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας, ο τότε επικεφαλής της MI5 Άντονι Νταφ ενημέρωσε τον τότε γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου Ρόμπερτ Άρμστρονγκ ότι ένας μη κατονομαζόμενος υψηλόβαθμος βουλευτής των Συντηρητικών είχε "αδυναμία στα μικρά αγόρια"...

#FERRARI_Στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης εισέρχεται η Ferrari, καταθέτοντας αίτηση για δημόσια προσφορά των μετοχών της στις αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές κεφαλαιαγοράς. Η εταιρεία αποσχίζεται πλέον από τον όμιλο Fiat - Chrysler Automobiles NV. Οι τράπεζες UBS, BofA Merrill Lynch και Santander είναι οι ανάδοχοι της δημόσιας προσφοράς. Στόχος της φίρμας είναι η άντληση κεφαλαίων ύψους 100 εκατ. δολαρίων. Δεν διευκρινίζεται ωστόσο πόσες μετοχές θα διατεθούν ή ποια είναι η προσδοκώμενη τιμή τους.

#ΑΡΚΟΥΔΕΣ_Πεινασμένες αρκούδες κάνουν επιδρομές τις τελευταίες ημέρες στα νεκροταφεία της βιομηχανικής πόλης Κομσομόλσκ-να-Αμούρ στη ρωσική Άπω Ανατολή, τρώγοντας τα τρόφιμα που συνηθίζουν να αφήνουν οι κάτοικοι στα μνήματα κατά τα έθιμα της περιοχής. Την Τετάρτη δύο μαύρες αρκούδες των Ιμαλαΐων εντοπίστηκαν να βγαίνουν από το δάσος κοντά στο νεκροταφείο της κοινότητας Στάρτε και η αστυνομία κάλεσε τους κατοίκους να μην επισκέπτονται τα κοιμητήρια. Οι αρκούδες κατέβηκαν στις πόλεις λόγω έλλειψης τροφής, καθώς έχει καθυστερήσει η άφιξη των σολομών -της αγαπημένης λιχουδιάς τους- στα ποτάμια όπου ζευγαρώνουν και αφήνουν τον γόνο τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL