Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C21.8°C
3 BF 64%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
15.3°C18.8°C
1 BF 83%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
17.7°C18.8°C
3 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
21 °C
19.8°C21.4°C
2 BF 81%
ΛΑΡΙΣΑ
Ασθενής ομίχλη
15 °C
14.9°C18.0°C
2 BF 100%
Σφαιρικά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σφαιρικά

#ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ_Σε κατάσχεση των τραπεζικών λογαριασμών της Ρουμανικής Δημόσιας Τηλεόρασης (TVR) και της Εταιρείας Συγκοινωνιών του Βουκουρεστίου (RATB) λόγω ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο προχώρησε χτες η υπηρεσία φορολογικών εσόδων της Ρουμανίας (ANAF). Η ίδια πρακτική θα ακολουθηθεί έναντι όλων των μεγάλων εταιρειών που έχουν βεβαιωμένα χρέη προς το ρουμανικό Δημόσιο, προειδοποίησε η ANAF. Σύμφωνα με την κυβέρνηση, οι κινήσεις αυτές εντάσσονται στο γενικότερο πλαίσιο δράσης προκειμένου να αυξηθούν τα έσοδα του κεντρικού προϋπολογισμού και να μειωθεί το δημόσιο έλλειμμα.

#ΕΜΦΥΤΕΥΜΑ_ Ένας 80χρονος συνταξιούχος που έπασχε από εκφυλισμό της ωχράς κηλίδας λόγω ηλικίας υποβλήθηκε σε επιτυχημένη εμφύτευση ενός "βιονικού ματιού" στον αμφιβληστροειδή του, ανακοίνωσαν χτες οι γιατροί του νοσοκομείου του Μάντσεστερ που πραγματοποίησαν την επέμβαση. Ο καθηγητής Πάουλο Στάνγκα, χειρουργός οφθαλμίατρος στο Βασιλικό Οφθαλμολογικό Νοσοκομείο του Μάντσεστερ, σημείωσε ότι είναι η πρώτη φορά στον κόσμο που γίνεται επέμβαση σε ασθενή με αυτή την πάθηση. Η ασθένεια επηρεάζει την ωχρά κηλίδα και είναι μία από τις σημαντικότερες αιτίες απώλειας της όρασης σε άτομα άνω των 50 ετών. Το εμφύτευμα Argus II, που στοιχίζει 115.000 ευρώ, κατασκευάζεται από την αμερικανική εταιρεία Second Sight.

#SEX_Λιγότεροι από τους μισούς εφήβους στις ΗΠΑ είναι σήμερα σεξουαλικά δραστήριοι, αριθμός πολύ μικρότερος σε σχέση με τα τέλη της δεκαετίας του '80, αναφέρει αμερικανική έκθεση που δόθηκε χτες στη δημοσιότητα. Η έρευνα βασίστηκε σε δεδομένα της περιόδου 1988-2013, που αφορούν τη σεξουαλική δραστηριότητα, τη χρήση μεθόδων αντισύλληψης και την τεκνοποίηση στη διάρκεια της εφηβείας (σε ηλικία 15-19 ετών) σε εθνικό επίπεδο. Το 1988, το 60% των εφήβων αγοριών και το 51% των συνομήλικών τους κοριτσιών δήλωναν σεξουαλικά δραστήριοι. Ωστόσο, το ποσοστό αυτό μειώθηκε σημαντικά, κατά 14% για τα κορίτσια στην εφηβεία και κατά 22% για τα αγόρια, τα τελευταία 25 χρόνια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL