Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.3°C19.3°C
3 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
10.8°C14.6°C
3 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
16.0°C16.0°C
3 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.6°C19.1°C
3 BF 76%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.6°C15.7°C
2 BF 69%
Σφαιρικά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σφαιρικά

#ΚΑΠΝΙΣΤΕΣ_ Το Τουρκμενιστάν, η πρώην σοβιετική δημοκρατία της κεντρικής Ασίας, είναι η χώρα με το χαμηλότερο ποσοστό καπνιστών στον κόσμο, σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Πρόσφατη έρευνα του ΠΟΥ έδειξε ότι μόνο το 8% του πληθυσμού καπνίζει στο Τουρκμενιστάν.

#SCRABBLE_ Ένας Νεοζηλανδός που δεν μιλάει ούτε λέξη γαλλικά κέρδισε τη Δευτέρα το παγκόσμιο πρωτάθλημα του... γαλλόφωνου Scrabble, αφού αποστήθισε όλες τις λέξεις που περιέχονται στο επίσημο "λεξικό" του παιχνιδιού! Ο Νάιτζελ Ρίτσαρντς δεν είναι άγνωστος στον κόσμο του Scrabble: ήταν παγκόσμιος πρωταθλητής της αγγλόφωνης εκδοχής του παιχνιδιού το 2007 και το 2011. Αυτή όμως είναι η πρώτη φορά που ένας παίκτης ο οποίος δεν γνωρίζει τη γλώσσα του Μολιέρου κερδίζει τον γαλλόφωνο διαγωνισμό, κατατροπώνοντας τους 74 αντιπάλους του. Μετά τη νίκη του ο Ρίτσαρντς καταχειροκροτήθηκε από το κοινό αλλά χρειάστηκε να καταφύγει στη βοήθεια διερμηνέα για να εκφράσει τις ευχαριστίες του...

#ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ_ Σε μια νέα προσπάθεια να απαντήσει στο ερώτημα αν υπάρχει εξωγήινη ζωή θα επιδοθεί ο διάσημος Βρετανός αστροφυσικός Στίβεν Χόκινγκ -στην πλέον φιλόδοξη αναζήτηση για τον εντοπισμό πολιτισμών σε άλλους πλανήτες που έχει πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα. Στο πλαίσιο του φιλόδοξου αυτού εγχειρήματος, το οποίο είναι πρωτοβουλία της οργάνωσης Breakthrough Initiatives της Βασιλικής Ακαδημίας Επιστημών του Λονδίνου και θα διαρκέσει δέκα χρόνια, οι επιστήμονες θα συλλέξουν και θα αναλύσουν ραδιοσήματα από ένα εκατομμύρια άστρα που βρίσκονται στην κοντινότερη απόσταση από τη Γη.

#ΠΕΛΕ_ Ο Βραζιλιάνος θρύλος του ποδοσφαίρου Πελέ βγήκε προχθές από το νοσοκομείο όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στη μέση του. Ο 74χρονος Πελέ, του οποίου το όνομα είναι Έντσον Αράντες ντο Νασιμέντο, έμεινε το Σαββατοκύριακο στο νοσοκομείο Άλμπερτ Αϊνστάιν στο Σάο Πάολο για ανάρρωση μετά από επέμβαση με στόχο να ανακουφιστεί η πίεση σε νεύρο της σπονδυλικής του στήλης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL