Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σκόνη
18 °C
14.7°C19.3°C
2 BF 87%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
12.0°C13.9°C
0 BF 89%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
15.0°C16.6°C
4 BF 76%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
18 °C
17.7°C19.3°C
2 BF 87%
ΛΑΡΙΣΑ
Ομίχλη
12 °C
11.9°C13.0°C
0 BF 100%
Σφαιρικά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σφαιρικά

#ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ_Ένας τεράστιος αριθμός απειλούμενων ζωντανών ζώων που πωλούνταν λαθραία αλλά και τεράστιες ποσότητες παράνομων ζωικών προϊόντων, όπως ελεφαντόδοντο, κέρατα ρινόκερων και οστά φάλαινας κατασχέθηκαν χτες στο πλαίσιο διεθνούς αστυνομικής επιχείρησης στην οποία συμμετείχαν 62 χώρες απ' όλον τον κόσμο, ανακοίνωσε η Europol.

#ΚΑΓΚΟΥΡΟ_Ερευνητές στην Αυστραλία αντικρούουν την άποψη ότι η χρήση του ενός ή του άλλου χεριού είναι χαρακτηριστικό που ανέπτυξαν κυρίως οι άνθρωποι και τα άλλα πρωτεύοντα θηλαστικά. Ρώσοι και Αυστραλοί επιστήμονες ανακάλυψαν συγκεκριμένα ότι τα καγκουρό τείνουν να χρησιμοποιούν το αριστερό "χέρι" τους για να τρώνε, να καθαρίζονται και για άλλες δραστηριότητες. Έτσι, ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι είναι δεξιόχειρες, τα περισσότερα καγκουρό είναι αριστερόχειρα...

#ΔΟΛΑΡΙΟ_Για πρώτη φορά ύστερα από 100 χρόνια, μια γυναίκα θα κοσμεί το χαρτονόμισμα των 10 δολαρίων, το οποίο θα κυκλοφορήσει το 2020. Το όνομα της προσωπικότητας που θα κοσμήσει το νέο χαρτονόμισμα θα αποκαλυφθεί "κατά τη διάρκεια του έτους", αφού συμβουλευτούμε τους πολίτες δήλωσε χτες ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τζέικομπ Λιου.

#ΥΠΟΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑ_ Οι άνδρες υφίστανται δραματική μείωση της γονιμότητάς τους εξαιτίας των πλαστικών προϊόντων καθημερινής χρήσης, ανέφεραν επιστήμονες στη σύνοδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ανθρώπινης Αναπαραγωγής και Εμβρυολογίας στη Λισσαβώνα. Σύμφωνα με τα στοιχεία, μόλις ένας στους τέσσερις άνδρες έχει "καλής ποιότητας" σπέρμα. Τα πλαστικά διαφόρων αντικειμένων καθημερινής χρήσης εισπνέονται ή απορροφώνται από το δέρμα των εγκύων γυναικών εμποδίζοντας την παραγωγή τεστοστερόνης στα αρσενικά έμβρυα, με αποτέλεσμα τη γέννηση αγοριών με χαμηλής ποιότητας σπέρμα.

#ΓΑΛΑ_Μια νέα τάση που αφορά μανιώδεις της σωματικής άσκησης και υγιεινιστές, φετιχιστές ή ακόμη και πάσχοντες από χρόνια νοσήματα είναι η αγορά και η κατανάλωση μητρικού γάλακτος. Ωστόσο, σύμφωνα με Βρετανούς ειδικούς, η κατανάλωση ανθρώπινου γάλακτος εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την υγεία. Οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι το νωπό, μη παστεριωμένο ανθρώπινο γάλα που πωλείται στο Διαδίκτυο μπορεί να προκαλέσει πολλές και σοβαρές μολυσματικές νόσους, περιλαμβανομένης της ηπατίτιδας, του HIV και της σύφιλης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL