Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
12.0°C16.5°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
11.5°C16.0°C
0 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
7.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
12.8°C15.8°C
2 BF 80%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
5 °C
4.9°C12.9°C
0 BF 100%
Σφαιρικά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σφαιρικά

#ΛΕΠΕΝ_ Στη Δικαιοσύνη κατά της κόρης του προσέφυγε ο Ζαν-Μαρί Λεπέν καταγγέλοντάς την για τη "διαγραφή" του από το Εθνικό Μέτωπο. Ο γηραιός ηγέτης της γαλλικής Ακροδεξιάς κατέθεσε χθες αγωγή στο δικαστήριο της Ναντέρ, όπου βρίσκεται η έδρα του κόμματος. Η πρώτη ακρόαση ορίστηκε για τις 12 Ιουνίου και, όπως είπε ο Λεπέν, θα είναι παρών στο δικαστήριο. "Αμφισβητώ τον αποκλεισμό μου ως μέλους του κόμματος που μου στέρησε τον τίτλο του επίτιμου προέδρου", δήλωσε ο 86χρονος Λεπέν. Χαρακτήρισε μάλιστα την διαγραφή του "σταλινική μέθοδο, που δεν είναι πολύ συνηθισμένη στη Δεξιά".

#ΚΟΛ_Στην εντατική βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες ο "αρχιτέκτονας" της γερμανικής ενοποίησης, ο πρώην καγκελάριος Χέλμουτ Κολ. Υποβλήθηκε σε εγχείρηση στο έντερο σε κλινική της Χαϊδελβέργης. Επικαλούμενο πηγές από το περιβάλλον του, το περιοδικό "Bunte" έγραψε πως ο 85χρονος συντηρητικός πολιτικός είχε υποβληθεί σε εγχείρηση στον γοφό στις αρχές Μαΐου και επρόκειτο να πάει σε κέντρο αποκατάστασης στη Βαυαρία στις αρχές Ιουνίου, όμως τώρα είναι αμφίβολο αν θα γίνει αυτό. Ο ευρωπαϊστής Κολ ήταν ο καγκελάριος με τις περισσότερες θητείες στη μεταπολεμική Γερμανία (1982-1998). Έχει εκφράσει σοβαρές ενστάσεις για τον τρόπο που η ευνοούμενή του, η Άνγκελα Μέρκελ, έχει διαχειριστεί την ευρωπαϊκή κρίση χρέους.

#APPLE_Την άγνωστη γυναίκα που, μάλλον κατά λάθος, πέταξε στα σκουπίδια ένα "μνημείο" της ψηφιακής "αρχαιολογίας", έναν υπολογιστή Apple I, αναζητά κέντρο ανακύκλωσης στο Σαν Φρανσίσκο των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο υπολογιστής ήταν μεταξύ των αντικειμένων που η γυναίκα θέλησε να ξεφορτωθεί μετά τον θάνατο του συζύγου της. Μόλις 200 υπολογιστές πρώτης γενιάς της Apple είχαν πουληθεί στα τέλη της δεκαετίας του 1970, και η αξία τους ανέρχεται σήμερα σε εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια. Η εταιρεία ανακύκλωσης πούλησε σε ιδιώτη συλλέκτη το μηχάνημα έναντι 200.000 δολ. και προσπάθει τώρα να εντοπίσει τη γυναίκα, καθώς δικαιούται το μισό χρηματικό ποσό.

#ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ_Αποζημιώσεις-ρεκόρ ύψους 11,3 δισ. ευρώ -τις υψηλότερες στην ιστορία της χώρας- καλούνται να καταβάλουν τρεις καπνοβιομηχανίες στον Καναδά σε καπνιστές, με την κατηγορία ότι δεν προειδοποιούσαν επαρκώς τους καταναλωτές των προϊόντων τους για τους κινδύνους που ενέχει το κάπνισμα για την υγεία τους. Οι τρεις εταιρείες είναι οι Imperial Tobacco Canada, Rothmans Benson & Hedges και Japan Tobacco International. Με τη σχετική δικαστική απόφαση που εκδόθηκε χθες, θα αποζημιωθούν περίπου 100.000 καπνιστές και πρώην καπνιστές στο Κεμπέκ. Η ομαδική αγωγή είχε κατατεθεί το 1998, αλλά η εκδίκασή της ολοκληρώθηκε μόλις πρόσφατα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL