Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
11.2°C18.1°C
2 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
10.6°C16.9°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C16.4°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
9 °C
8.9°C14.6°C
0 BF 81%
Μετρώντας τον ποδόγυρο...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μετρώντας τον ποδόγυρο...

της Αναστασίας Γιάμαλη

Είναι Ρεπουμπλικανοί... και φαίνονται... Τα μίνι που φορούσαν οι δύο κόρες του Αμερικανού προέδρου Ομπάμα, η 13χρονη Σάσα και η 16χρονη Μαλία, ενόχλησαν την εκπρόσωπο Τύπου του ρεπουμπλικανού αντιπροσώπου Στίβεν Φίντσερ, Ελίζαμπεθ Λότεν, και είπε να τις "κράξει" στη σελίδα της στο Facebook. Οι δύο έφηβες εμφανίστηκαν την περασμένη εβδομάδα ενδεδυμένες ως έφηβες της εποχής μας στην από τηλεοράσεως μεταδιδόμενη τελετή απονομής προεδρικής χάριτος στις γαλοπούλες εν όψει της γιορτής των Ευχαριστιών, στο πλευρό του πατέρα τους.

«Αγαπητές Σάσα και Μαλία, ξέρω ότι βρίσκεστε εν μέσω της εφηβείας, αλλά ανήκετε στην προεδρική οικογένεια. Προσπαθήστε να δείξετε λίγη φινέτσα. Τουλάχιστον, σεβαστείτε τον ρόλο σας. Σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων. Φερθείτε σαν το να βρίσκεστε στον Λευκό Οίκο έχει σημασία για σας. Ντυθείτε για να προκαλείτε τον σεβασμό, όχι για ραντεβού σε μπαρ. Και κυρίως μην μουτρώνετε κατά τη διάρκεια ενός δημόσιου τηλεοπτικού γεγονότος» έγραψε η συντηρητική κυρία Λόντεν απευθυνόμενη σε δύο κορίτσια που τόλμησαν να εμφανιστούν όπως κάθε κορίτσι της ηλικίας τους.

Οι "χωρίς σεβασμό" και "χωρίς φινέτσα" πρώτες κόρες ερέθισαν την κ. Λόντεν και τις ανακάλεσε στην τάξη -και την ηθική βεβαίως βεβαίως... Τα σχόλιά της προκάλεσαν σάλο με αποτέλεσμα αρχικά να αποσύρει την ανάρτηση, στην συνέχεια να ζητήσει δημόσια συγγνώμη που επέκρινε "δύο νεαρά κορίτσια κατά τρόπο που ποτέ δεν θα ήθελε να κρίνουν εκείνη όταν ήταν έφηβη" και τελικά να παραιτηθεί.

Στην Ελλάδα του σήμερα η κ. Λόντεν όχι μόνο δεν θα παραιτούνταν, αντίθετα θα έπαιρνε και προαγωγή... Μην σας πω ότι θα την έκαναν μέχρι και εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος... Ξέρετε ποιου κόμματος...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL