Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
20 °C
17.5°C20.9°C
1 BF 66%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.4°C20.5°C
1 BF 79%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
16.0°C18.3°C
2 BF 82%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
21 °C
18.8°C21.8°C
5 BF 36%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
21 °C
20.9°C20.9°C
2 BF 40%
Ουκρανία / Γιανουκόβιτς: Απειλή για την εθνική ασφάλεια οι διαδηλώσεις της αντιπολίτευσης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ουκρανία / Γιανουκόβιτς: Απειλή για την εθνική ασφάλεια οι διαδηλώσεις της αντιπολίτευσης

"Απειλή για την εθνική ασφάλεια" χαρακτήρισε ο Ουκρανός πρόεδρος Βίκτορ Γιανουκόβιτς τις εκκλήσεις της αντιπολίτευσης να συνεχιστούν οι διαδηλώσεις διαμαρτυρίας για την ακύρωση της συμφωνίας σύνδεσης της χώρας με την Ε.Ε. ύστερα από πιέσεις της Ρωσίας.

"Οι εκκλήσεις για επανάσταση συνιστούν απειλή για την εθνική ασφάλεια" τόνισε χαρακτηριστικά ο Γιανουκόβιτς στη συνάντηση που είχε χτες με τους πρώην προέδρους Λεονίντ Κραβτσούκ, Λεονίντ Κούτσμα και Βίκτορ Γιούσενκο στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων που ο ίδιος θεωρεί ένα πρώτο βήμα για την έναρξη διαλόγου με την αντιπολίτευση.

Κάνοντας μια χειρονομία καλής θέλησης προς τους διαδηλωτές, ο Γιανουκόβιτς ανακοίνωσε ότι ζήτησε να αποφυλακιστούν ορισμένοι από τους συλληφθέντες στις συγκρούσεις με τις δυνάμεις ασφαλείας την 1η Δεκεμβρίου.

Ο Ουκρανός πρόεδρος συνέχισε λέγοντας ότι δεν βλέπει άλλη εναλλακτική λύση παρά να αποκαταστήσει τις στενές εμπορικές σχέσεις της χώρας του με τη Μόσχα. "Δεν μπορούμε να μιλάμε για το μέλλον χωρίς να μιλάμε για την αποκατάσταση των εμπορικών σχέσεων με τη Ρωσία", είπε, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι η κυβέρνησή του θα συνεχίσει να διαπραγματεύεται μια συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον, που βρίσκεται στο Κίεβο, επρόκειτο να συναντηθεί χτες με τους εκπροσώπους της αντιπολίτευσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL