Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
11.2°C16.5°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
9.8°C15.2°C
1 BF 59%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
11.6°C14.4°C
1 BF 78%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.8°C12.7°C
3 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
7 °C
6.9°C10.2°C
0 BF 93%
Πάπας: "ΕΔΕ" για τη σεξουαλική κακοποίηση
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πάπας: "ΕΔΕ" για τη σεξουαλική κακοποίηση

Αντιλαμβανόμενος πως ο μόνος τρόπος να επιβιώσει το Βατικανό είναι να κάνει στροφή 180 μοιρών ο Πάπας Φραγκίσκος σχεδιάζει να προχωρήσει στη σύσταση επιτροπής στο Βατικανό, η οποία θα έχει στόχο την καταπολέμηση της σεξουαλικής κακοποίησης στους κόλπους της Καθολικής Εκκλησίας και θα προσφέρει βοήθεια στα θύματα.

Η ανακοίνωση πραγματοποιήθηκε από τον αρχιεπίσκοπο της Βοστώνης και ανακοινώθηκε μετά από συνάντηση που είχε ο Πάπας με τους οκτώ καρδιναλίους συμβούλους του. Η απόφαση έρχεται μερικές μόλις ημέρες μετά την άρνηση του Βατικανού να δώσει στον ΟΗΕ πληροφορίες για κακοποιήσεις παιδιών από ιερείς, μοναχές ή μοναχούς. Μία από τις ενώσεις θυμάτων κακοποίησης από κληρικούς στην Ιταλία υποδέχθηκε με δυσπιστία την ανακοίνωση, λέγοντας ότι έχει «ελάχιστη εμπιστοσύνη» στο Βατικανό.

Η επιτροπή, σύμφωνα με τον καρδινάλιο Σον Ο' Μάλεϊ, αρχιεπίσκοπο της Βοστώνης, θα ορίσει κανόνες συμπεριφοράς για τους ιερείς, κατευθυντήριες γραμμές για αξιωματούχους της Εκκλησίας, ενώ θα πραγματοποιεί καλύτερο έλεγχο σε άτομα που επιθυμούν να γίνουν ιερείς.

«Μέχρι σήμερα η προσοχή είχε στραφεί στο δικαστικό μέρος της υπόθεσης, αλλά το ποιμενικό μέρος της υπόθεσης είναι πολύ, πολύ σημαντικό. Ο Ιερός Πατέρας ανησυχεί πολύ γι' αυτό» είπε ο καρδινάλιος.

Η αρχιεπισκοπή της Βοστώνης είχε βρεθεί στο επίκεντρο του σκανδάλου κακοποίησης ανηλίκων από ιερείς το 2002, αναγκάζοντας τον τότε αρχιεπίσκοπο να παραιτηθεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL