Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
9.6°C15.2°C
1 BF 86%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
8.5°C13.5°C
1 BF 60%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
12.0°C14.4°C
3 BF 78%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
9 °C
8.8°C14.7°C
3 BF 76%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
6 °C
5.9°C9.1°C
0 BF 100%
Η δήμαρχος της Ουάσινγκτον ζήτησε από τον Τραμπ να φύγουν από την πόλη οι ομοσπονδιακές και στρατιωτικές δυνάμεις
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η δήμαρχος της Ουάσινγκτον ζήτησε από τον Τραμπ να φύγουν από την πόλη οι ομοσπονδιακές και στρατιωτικές δυνάμεις

Η δήμαρχος της Ουάσινγκτον Μιούριελ Μπάουζερ ζήτησε και επίσημα από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να απομακρύνει τις ομοσπονδιακές και στρατιωτικές δυνάμεις από την πόλη, όπου συνεχίζονται εδώ και έξι ημέρες οι αντιρατσιστικές διαδηλώσεις.https://www.youtube.com/embed/PIKJHVIXe10

«Οι διαδηλωτές ήταν ειρηνικοί και την περασμένη νύχτα η αστυνομία (της Ουάσινγκτον) δεν έκανε καμία σύλληψη. Ζητώ επομένως να αποσύρετε όλες τις ομοσπονδιακές και στρατιωτικές δυνάμεις που στάλθηκαν ως ενισχύσεις», γράφει η δήμαρχος στην επιστολή της προς τον Τραμπ. Η τοπική αστυνομία «είναι καλά εξοπλισμένη για να χειριστεί τις μεγάλες διαδηλώσεις και τις δραστηριότητες που απορρέουν από την πρώτη τροπολογία» του Συντάγματος, η οποία εγγυάται το δικαίωμα των πολιτών να διαδηλώνουν.

Η Μπάουζερ κατήγγειλε εξάλλου τις περιπολίες από άγνωστες δυνάμεις ασφαλείας στους δρόμους της ομοσπονδιακής πρωτεύουσας.

Οι ομοσπονδιακές δυνάμεις εκκένωσαν βίαια την Πλατεία Λαφαγιέτ την Δευτέρα, κάνοντας χρήση δακρυγόνων εναντίον των διαδηλωτών, ώστε ο πρόεδρος να πάει πεζή σε μια εκκλησία για μια φωτογράφιση.

Η δήμαρχος ζήτησε εξάλλου από μια συλλογικότητα καλλιτεχνών που συνεργάζεται με τον δήμο να ζωγραφίσουν τους δρόμους στα βόρεια της «Πλατείας Οι Ζωές των Μαύρων Μετρούν» με τεράστια, κίτρινα γράμματα που σχηματίζουν το ίδιο σύνθημα. Τα τεράστια γράμματα εκτείνονται σε πολλά τετράγωνα της 16ης Οδού, μιας από τις κυριότερες αρτηρίες που οδηγεί στον Λευκό Οίκο.

«Υπήρξε μια διαμάχη αυτήν την εβδομάδα για το σε ποιον ανήκει ο δρόμος. Η δήμαρχος Μπάουζερ ήθελε να ξεκαθαρίσει ότι είναι δρόμος της Περιφέρειας της Κολούμπια και να τιμήσει τους διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν ειρηνικά το βράδυ της Δευτέρας, ανέφερε ο προσωπάρχης της στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter.

πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-DPA

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL