Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Αντιρατσιστική διαδήλωση έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ στο Παρίσι

Μερικές δεκάδες διαδηλωτές γονάτισαν σήμερα, σε μια σιωπηρή διαμαρτυρία, μπροστά από την πρεσβεία των ΗΠΑ στο Παρίσι, εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στον Τζορτζ Φλόιντ, τον Αφροαμερικανικό ο θάνατος του οποίου κατά τη διάρκεια της σύλληψής του την περασμένη εβδομάδα πυροδότησε μεγάλες κινητοποιήσεις και ταραχές σε πολλές αμερικανικές πόλεις.

Ντυμένοι στα μαύρα και φορώντας μάσκες προστασίας, λόγω του κορονοϊού, οι συγκεντρωμένοι κρατούσαν πλακάτ με συνθήματα όπως «Ο ρατσισμός μας πνίγει», «Δικαιοσύνη για τον Φλόιντ» και «Δεν μπορώ να ανασάνω» – τα τελευταία λόγια του 46χρονου που πάσχιζε να αναπνεύσει ενώ ένας λευκός αστυνομικός είχε γονατίσει στον λαιμό του.

«Ο Τζορτζ Φλόιντ ήταν θύμα ενός ρατσιστικού εγκλήματος, ενός ρατσιστικού φόνου στις ΗΠΑ από έναν αστυνομικό», είπε η Ντομινίκ Σόπο, η επικεφαλής της γαλλικής οργάνωσης SOS Ρατσισμός, που βοήθησε στην οργάνωση της κινητοποίησης.

Στην ανακοίνωσή τους οι οργανωτές ζήτησαν την αλληλεγγύη των αντιρατσιστικών οργανώσεων σε όλη τη Γαλλία, ώστε να καταγγείλουν ένα έγκλημα που «δυστυχώς» είναι «κοινότοπο» στις ΗΠΑ. «Ζητάμε επίσης την υπέρτατη αποφασιστικότητα στη Γαλλία, και σε κρατικό επίπεδο, όπου πρόσφατα καταγγέλθηκαν ρατσιστικές ενέργειες στην αστυνομία», πρόσθεσαν.

Αφού παρέμειναν στο σημείο για λιγότερο από μία ώρα, οι διαδηλωτές απομακρύνθηκαν από την πρεσβεία ειρηνικά, συνοδευόμενοι από αστυνομικούς.

πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Με τη λίστα Πέτσα παρά πόδα

Δεν είναι καλά τα πράγματα για την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Οι προγνώσεις για την πορεία της οικονομίας και την ανεργία θυμίζουν τις χειρότερες ημέρες των χειρότερων Μνημονίων. Και αυτό είναι κάτι που θα φανεί από το φθινόπωρο, καθώς ο τουρισμός καταρρέει και τα μέτρα για τη στήριξη της οικονομίας έχουν αποτύχει ολοκληρωτικά.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις