Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.6°C
2 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
19 °C
15.6°C20.8°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.8°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.5°C24.8°C
2 BF 34%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.9°C22.3°C
3 BF 46%
Σε κατ' οίκον περιορισμό οι κάτοικοι της Φλόριντας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σε κατ' οίκον περιορισμό οι κάτοικοι της Φλόριντας

Μέχρι τώρα, οι κομητείες επέλεγαν αν θα διατάξουν ή όχι καραντίνα και ο κυβερνήτης, που είναι ένθερμος υποστηρικτής του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, είχε επικριθεί για τη χαλαρότητα που έδειχνε όσον αφορά την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης (07.00 της Παρασκευής, ώρα Ελλάδας) με διάταγμα θα περιοριστούν οι μετακινήσεις των κατοίκων. Θα υπάρχουν μόνο κάποιες εξαιρέσεις για τις απολύτως αναγκαίες υπηρεσίες, διευκρίνισε ο ΝτεΣάντις.

Στη Φλόριντα, η τρίτη πολυπληθέστερη Πολιτεία, κατοικούν πάρα πολλοί ηλικιωμένοι συνταξιούχοι, μια ιδιαίτερα ευπαθής ομάδα του πληθυσμού.

Όταν η επιδημία βρισκόταν ακόμη στην αρχή της στις ΗΠΑ, οι εικόνες των νέων που διασκέδαζαν στις παραλίες του Μαϊάμι, ενώ στη Νέα Υόρκη ή την Καλιφόρνια οι κάτοικοι ετοιμάζονταν να μπουν σε καραντίνα, είχαν σοκάρει όλον τον κόσμο.

Η κυβέρνηση του προέδρου Τραμπ δεν έχει διατάξει τον περιορισμό των μετακινήσεων σε ομοσπονδιακό επίπεδο, αφήνοντας τις Πολιτείες να λάβουν μόνες τους την απόφαση. Μέχρι σήμερα, πάνω από το 80% του πληθυσμού έχει λάβει την αυστηρή εντολή να παραμείνει στο σπίτι.

Ο κυβερνήτης ΝτεΣάντις αναφέρθηκε επίσης στο θέμα του κρουαζιερόπλοιου Zaandam, όπου τέσσερις άνθρωποι έχουν πεθάνει από τον νέο κορονοϊό. Το πλοίο θέλει να δέσει στο Φορτ Λότερντεϊλ, στα βόρεια του Μαϊάμι και να αποβιβάσει εκεί τους επιβάτες του. «Σε κάθε περίπτωση, δεν ελέγχω το λιμάνι», υπενθύμισε ο κυβερνήτης.

Στη Φλόριντα έχουν αναφερθεί μέχρι τώρα περίπου 7.000 κρούσματα του SARS-CoV-2 και 85 άνθρωποι έχουν πεθάνει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL