Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
20 °C
17.6°C21.2°C
1 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
15.3°C18.5°C
1 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.0°C14.9°C
2 BF 85%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.2°C19.8°C
1 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.9°C15.7°C
0 BF 76%
ΗΠΑ / ΗΠΑ: Τρεις στους τέσσερις σε καραντίνα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΗΠΑ / ΗΠΑ: Τρεις στους τέσσερις σε καραντίνα

Τρεις στους τέσσερις Αμερικανούς βρίσκονται ή πρόκειται να βρεθούν τα επόμενα 24ωρα σε καραντίνα καθώς οι πολιτείες των ΗΠΑ υιοθετούν αυστηρότερα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοιού ενώ οι νεκροί από την επιδημία στη χώρα ξεπερνούν ήδη τους 3.000 και τα κρούσματα τις 160.000.

Το Μέριλαντ, η Βιρτζίνια, η Αριζόνα και το Τενεσί προστέθηκαν χθες στον κατάλογο των πολιτειών που έχουν απαγορεύσει τις άσκοπες μετακινήσεις, κάτι που σημαίνει ότι οι κάτοικοι 32 από τις 50 αμερικανικές πολιτείες, περίπου 245 εκατομμύρια άτομα, παραμένουν σήμερα κλεισμένοι στα σπίτια τους.

Την ίδια στιγμή, οι κυβερνήτες πολλών πολιτειών συνέχισαν να επικρίνουν την ομοσπονδιακή κυβέρνηση για τους χειρισμούς της. Την τελευταία αφορμή έδωσε η όλο και μεγαλύτερη έλλειψη που παρατηρείται σε διαθέσιμα τεστ για τον εντοπισμό πιθανών κρουσμάτων.

Ο κυβερνήτης της Μοντάνα Στιβ Μπάλοκ προειδοποίησε χθες ότι είναι θέμα ωρών μέχρι η πολιτεία του να ξεμείνει από διαγνωστικά τεστ εκφράζοντας τον φόβο ότι σε λίγο θα είναι αδύνατη η παρακολούθηση του ρυθμού εξάπλωσης της επιδημίας εκεί. Αλλά και ο κυβερνήτης της Ουάσιγκτον Τζέι Ινσλι τόνισε ότι οποιοσδήποτε διαθέτει την παραμικρή πληροφόρηση γνωρίζει σήμερα την ανάγκη που υπάρχει για τεστ.

Παρ' όλα αυτά, ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εξέφραζε την ίδια ώρα την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι περισσότεροι από ένα εκατομμύριο Αμερικανοί έχουν κάνει το διαγνωστικό τεστ για την Covid-19.

“Ο καθένας από εμάς έχει έναν ρόλο να παίξει για τη νίκη σε αυτόν τον πόλεμο. Κάθε πολίτης, κάθε οικογένεια και κάθε επιχείρηση μπορεί να κάνει τη διαφορά σταματώντας τον ιό. Αυτό είναι το κοινό πατριωτικό μας καθήκον. Μία περίοδος προκλήσεων είναι μπροστά μας για τις επόμενες 30 ημέρες και αυτές είναι πολύ σημαντικές 30 ημέρες” δήλωσε.

Σημαντικές ελλείψεις σε ιατρικό εξοπλισμό έχουν ήδη αρχίσει να παρατηρούνται και σε πολλά νοσοκομεία, σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ. Κάτι που δεν εμπόδισε τον Τραμπ να υποστηρίξει χθες ότι οι ΗΠΑ σύντομα θα διαθέτουν “πλεόνασμα” σε ανάλογο εξοπλισμό και θα μπορούν να στέλνουν βοήθεια σε χώρες όπως η Ιταλία, η Γαλλία και η Ισπανία.

Ο Τραμπ δέχτηκε έντονες επικρίσεις για το γεγονός ότι μετέτρεψε την ενημέρωση για την αντιμετώπιση της επιδημίας σε ένα είδος επιχειρηματικού συμποσίου κάνοντας τις ανακοινώσεις στο πλευρό διευθυνόντων συμβούλων από εταιρείες που είχαν προσφέρει χορηγίες. “Είναι σπουδαίες εταιρείες” τόνισε ο Τραμπ εγκωμιάζοντάς τες για την εκπλήρωση του “πατριωτικού τους καθήκοντος”.

Η αμερικανική κυβέρνηση υπέγραψε χθες συμφωνία με τη Moderna Inc και ανακοίνωσε ότι διεξάγει συνομιλίες με τουλάχιστον άλλες δύο εταιρείες για να τις προετοιμάσει για την παραγωγή μαζικών ποσοτήτων εμβολίων κατά του κορωνοϊού πριν ακόμη αποδειχθεί πως τα εν λόγω εμβόλια είναι ασφαλή και αποτελεσματικά. Παρόμοια συμφωνία έχει υπογραφεί και με τη φαρμακοβιομηχανία Johnson & Johnson, η οποία ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει δοκιμές εμβολίου τον Σεπτέμβριο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL