Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.0°C25.2°C
3 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.8°C25.4°C
2 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C21.6°C
4 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
0 BF 33%
Ιταλία: Διανομές τροφίμων και αισιοδοξία για ύφεση της διασποράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ιταλία: Διανομές τροφίμων και αισιοδοξία για ύφεση της διασποράς

Η ιταλική κυβέρνηση, οι Περιφέρειες και οι δήμοι ξεκίνησαν από χθες την οργάνωση της διανομής τροφίμων στις ευάλωτους χρησιμοποιώντας τα 4,3 δισ. του Εθνικού Ταμείου Αλληλεγγύης και τα 400 εκατ. του Ταμείου Αλληλεγγύης των δήμων για να δρομολογηθεί το πρόγραμμα «Χρήματα στους ανθρώπους που δεν έχουν να κάνουν ψώνια».

Το πρόγραμμα προβλέπει την παράδοση από τους δήμους κουπονιών από 5 ευρώ την ημέρα για έναν ενήλικο ή 7 ευρώ για έναν ανήλικο, με μέγιστο όριο τα 100 ευρώ τον μήνα, για την αγορά τροφίμων σε συμβεβλημένα σούπερ μάρκετ ή τη διανομή απευθείας των τροφίμων από τις κοινωνικές υπηρεσίες των δήμων στα άτομα με κινητικά προβλήματα.

Στη Ρώμη, για παράδειγμα, θα διατεθούν 15 εκατ. από την κυβέρνηση και 7 εκατ. από την Περιφέρεια του Λάτσιο για να καλυφθούν οι ανάγκες επισιτισμού των ατόμων που πλήττει οικονομικά η πανδημία.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζιουζέπε Κόντε και ο περιφερειάρχης της Λομβαρδίας Ατίλιο Φοντάνα, που πλήττεται σκληρά από την πανδημία, διατύπωσαν αισιόδοξες εκτιμήσεις ότι η Ιταλία πλησιάζει στο ανώτερο σημείο της διασποράς του κορωνοϊού και ότι στην Ιταλία η διασπορά αυξάνεται με χαμηλότερους ρυθμούς σε σχέση με τις ΗΠΑ και την υπόλοιπη Ευρώπη.

Εισαγγελέας του Μιλάνου απαγόρευσε τις νεκροψίες έως το τέλος της πανδημίας, με εξαίρεση τις περιπτώσεις δολοφονίας, ώστε να επιταχύνονται οι διαδικασίες ταφής.

Ο Κόντε πάντως προειδοποίησε από τις σελίδες της ισπανικής “El Pais” ότι η πανδημία αποτελεί «πρόκληση για την Ευρώπη» και ότι «θα πρέπει να σταθεί στο ύψος της ή θα τροφοδοτήσει τον αντιευρωπαϊσμό». Ο ίδιος εμφανίστηκε πάντως ιδιαίτερα επιφυλακτικός για τη μερική ή ολική ακύρωση των περιοριστικών μέτρων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL