Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
10.3°C16.2°C
2 BF 64%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
8.1°C13.2°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
10.0°C13.8°C
1 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.3°C14.8°C
2 BF 84%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
9 °C
8.9°C11.2°C
0 BF 87%
Ο δεξιός Κασάδο στον Σάντσεθ: / Ο δεξιός Κασάδο στον Σάντσεθ: Δεν θα ψηφίσουμε την απαγόρευση απολύσεων και απαλλοτριώσεις ιδιωτικών νοσοκομείων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο δεξιός Κασάδο στον Σάντσεθ: / Ο δεξιός Κασάδο στον Σάντσεθ: Δεν θα ψηφίσουμε την απαγόρευση απολύσεων και απαλλοτριώσεις ιδιωτικών νοσοκομείων

Η ισπανική Δεξιά είναι οργισμένη για την απόφαση της κυβέρνησης των Σοσιαλιστών και της Αριστεράς να απαγορεύσουν τις απολύσεις και να μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα ιδιωτικά νοσοκομεία για το κοινό καλό στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

«Δεν θα ψηφίσουμε τα τελευταία μέτρα για την απαγόρευση των απολύσεων και την παράλυση των μη αναγκαίων δραστηριοτήτων» προειδοποίησε ο ηγέτης του δεξιού Λαϊκού Κόμματος Πάμπλο Κασάδο, οργισμένος γιατί «δεν καταλαβαίνουμε πως επιτράπηκε στο Podemos να καυχιέται ότι μπορεί να απαλλοτριωθεί η ιδιωτική ιδιοκτησία» αναφερόμενος στις δηλώσεις του Πάμπλο Ιγκλέσιας για διατάξεις που προβλέπουν ότι «όλος ο πλούτος της χώρας υποτάσσεται στο γενικό συμφέρον».
«Δεν κάνουμε την έφοδο στον ουρανό» προειδοποίησε ο ακροδεξιός ηγέτης του δεξιού Λαϊκού Κόμματος εκτιμώντας ότι το Podemos κατάφερε να επιβάλει τις θέσεις του στον κυβερνητικό συνασπισμό και να... απαγορεύσεις τις απολύσεις.

«Απαλλοτριώσεις» και την «απαγόρευση των απολύσεων» που ασφαλώς δεν έχουν να κάνουν ούτε με την έφοδο στον ουρανό ούτε στα Χειμερινά Ανάκτορα, στα οποία μάλλον βρίσκεται μέσα ο Ιγκλέσιας, αλλά πολύ πιο απλά με τον φόβο μήπως ο Ιγκλέσιας ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης για τα Κοινωνικά Δικαιώματα περάσει την πόρτα των ιδιωτικών νοσοκομείων και επιβάλλει την περίθαλψη κρουσμάτων του κορωνοϊού ή, ακόμη χειρότερα, με τον φόβο ότι οι επιχειρηματίες, και κυρίως οι μεγάλοι και οι τράπεζες που τους στηρίζουν, θα πρέπει να βάλουν κι αυτοί το χέρι στην τσέπη και όχι μόνο το κράτος και οι εργαζόμενοι. «Δεν μπορούμε να στηρίξουμε αυτά τα βασιλικά διατάγματα εάν δεν τροποποιηθούν» συνέχισε ο Κασάδο, δίνοντας τελεσίγραφο δεκαπέντε ημερών στον Σάντσεθ και στο Σοσιαλιστικό Κόμμα να αλλάξουν θέση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL