Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
13.6°C17.4°C
2 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
9.7°C13.8°C
2 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
11.0°C16.0°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.4°C17.1°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
11 °C
10.9°C12.9°C
0 BF 76%
Βολτάρει στους δρόμους και λέει ότι υπάρχει φάρμακο για τον ιό
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Βολτάρει στους δρόμους και λέει ότι υπάρχει φάρμακο για τον ιό

Το Twitter διέγραψε δύο μηνύματα του Προέδρου της Βραζιλίας Ζαΐρ Μπολσονάρου επειδή ασκούσε κριτική στα περιοριστικά μέτρα που υιοθέτησαν ορισμένοι κυβερνήτες των κρατιδίων της χώρας για να περιορίσουν τη διασπορά του κορωνοϊού.

Ο Μπολσονάρου έκανε την ανάρτηση των δύο tweet την Κυριακή, αλλά τη Δευτέρα τα δύο μηνύματα είχαν... εξαφανιστεί. Στη θέση τους όμως είχαν αναρτηθεί δύο άλλα tweet από την εταιρεία, που εξηγούσαν ότι αυτά τα δύο μηνύματα παρέβησαν τους κανονισμούς του κοινωνικού δικτύου.

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας του Twitter τόνισε στον όμιλο της εφημερίδας "O Globo" ότι το τελευταίο διάστημα έχουν ενταθεί οι έλεγχοι για να εμποδίσουν τη διασπορά του ιού διαμέσου δημοσιευμάτων από το κοινωνικό δίκτυο, αλλά απέφυγε να αναφερθεί σε λεπτομέρειες για την παράβαση των κανόνων από τα μηνύματα του Προέδρου της Βραζιλίας.

Στο πρώτο μήνυμα - βίντεο ο Μπολσονάρου εμφανιζόταν στους δρόμους της Μπραζίλια να μιλά με τους περαστικούς υποστηρίζοντας ότι μόνο όσοι είναι πάνω από 65 ετών πρέπει να παραμένουν σπίτι τους και να μην εργάζονται.

Στο δεύτερο μήνυμα ασκούσε έντονη κριτική στα περιοριστικά μέτρα ορισμένων κρατιδίων υποστηρίζοντας ότι «η χώρα θα έχει ανοσία όταν προσβληθεί το 60% με 70% του πληθυσμού» και ότι «υπάρχει ήδη ένα φάρμακο εναντίον του κορωνοϊού», ισχυρισμός που, ως γνωστόν, είναι ψευδής.

Για τον Μπολσονάρου, μεταξύ των άλλων, η πανδημία είναι μια «φαντασία» που δημιουργήθηκε από τα μέσα ενημέρωσης και πρόκειται απλώς για «απλή γριπούλα», παρ' όλο που στη Βραζιλία έχει προκαλέσει ήδη 139 νεκρούς και 4.316 κρούσματα.

Ο πρώην Πρόεδρος Λούλα έχει ζητήσει την παραίτηση ή την αποπομπή του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL