Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.3°C19.3°C
3 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
10.8°C14.6°C
3 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
16.0°C16.0°C
3 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.6°C19.1°C
3 BF 76%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.6°C15.7°C
2 BF 69%
ΗΠΑ / ΗΠΑ: Η επιδημία εξαπλώνεται, ο Τραμπ έτοιμος να χαλαρώσει τους περιορισμούς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΗΠΑ / ΗΠΑ: Η επιδημία εξαπλώνεται, ο Τραμπ έτοιμος να χαλαρώσει τους περιορισμούς

Την ώρα που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποιεί ότι οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να γίνουν το επόμενο επίκεντρο της πανδημίας και ο αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα πολλαπλασιάζεται μέρα με τη μέρα, ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εμφανίζεται αποφασισμένος να χαλαρώσει τους περιορισμούς και να ξαναστείλει τους εργαζόμενους στους τόπους δουλειάς μέχρι το Πάσχα (12 Απριλίου), μια “όμορφη προθεσμία”, όπως έγραψε χαρακτηριστικά χθες στο Twitter.

Ο Λευκός Οίκος και η αμερικανική Γερουσία συμφώνησαν τελικά τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη στο πακέτο μέτρων ύψους 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού και της οικονομικής κρίσης που προκάλεσε. Τη μερίδα του λέοντος από το αστρονομικό αυτό ποσό αναμένεται πάντως να λάβουν οι μεγάλες αμερικανικές βιομηχανίες και οι τράπεζες, κάτι που μάλλον δικαιολογεί το εντυπωσιακό “ράλι” ανόδου των τιμών στα διεθνή χρηματιστήρια μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας.

Τη στιγμή πάντως που οι χρηματαγορές πανηγύριζαν, οι νεκροί από την επιδημία στη χώρα ξεπερνούσαν τους 800 και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα τα 55.000. Επίκεντρο της επιδημίας στη χώρα παραμένει η πολιτεία της Νέας Υόρκης, όπου παρατηρείται “διπλασιασμός του αριθμού των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κάθε τρεις ημέρες”, όπως ανέφερε ο κυβερνήτης της Άντριου Κουόμο.

Ο Κουόμο ζήτησε απ’ όλους όσοι επισκέφτηκαν την πόλη της Νέας Υόρκης τις τελευταίες μέρες να αυτοαπομονωθούν για δύο τουλάχιστον εβδομάδες και πρόσθεσε ότι ο κορωνοϊός εξαπλώνεται στην πολιτεία με πολύ ταχύτερο ρυθμό απ’ όσο αναμενόταν, με αποτέλεσμα τα τοπικά νοσοκομεία να αντιμετωπίζουν ήδη μεγάλες δυσκολίες.

Μέχρι το βράδυ της Τρίτης είχαν καταγραφεί περίπου 15.000 κρούσματα και 210 θάνατοι μόνο στην πόλη της Νέας Υόρκης. Ένα τόσο υψηλό ποσοστό καταδεικνύει ότι η επιδημία θα μπορούσε να φθάσει στην κορύφωσή της “σε 14 ή 21 ημέρες”, εκτίμησε ο Κουόμο.

Η Καλιφόρνια, η δεύτερη πολιτεία που πλήττεται περισσότερο από την επιδημία, ανακοίνωσε, μέσω του κυβερνήτη της Γκάβιν Νιούσομ, ότι προετοιμάζεται για τρεις μήνες αύξησης των κρουσμάτων. Ο Νιούσομ υποσχέθηκε ότι η προετοιμασία προϋποθέτει την απόκτηση 50.000 επιπλέον νοσοκομειακών κλινών και την αγορά μεγάλων ποσοτήτων ιατρικού εξοπλισμού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL