Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.1°C24.7°C
2 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
18.6°C23.8°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C23.2°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.9°C22.4°C
2 BF 52%
ΗΠΑ / ΗΠΑ: Χίλαρι εναντίον Σάντερς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΗΠΑ / ΗΠΑ: Χίλαρι εναντίον Σάντερς

Ο Μπέρνι Σάντερς δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να αποτελέσει την "ισχυρότερη υποψηφιότητα κατά του Ντόναλντ Τραμπ" αποφάνθηκε η πρώην υποψήφια για την Προεδρία των ΗΠΑ -και ηττημένη από τον σημερινό Πρόεδρο στις εκλογές του 2016- Χίλαρι Κλίντον στηρίζοντας και αυτή, όπως τα υπόλοιπα στελέχη του κομματικού κατεστημένου των Αμερικανών Δημοκρατικών, τον Τζο Μπάιντεν.

Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN την Κυριακή, η άλλοτε πρώτη κυρία και πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ απέφυγε μεν να εκφράσει επισήμως την υποστήριξή της στον πρώην αντιπρόεδρο του Μπάρακ Ομπάμα, αλλά η πρόθεσή της ήταν κάτι περισσότερο από σαφής: "Νομίζω ότι οι νίκες του Τζο κατά τη Σούπερ Τρίτη έδειξαν πως οικοδομεί το είδος του συνασπισμού που είχα και εγώ" τόνισε.

Δεν παρέλειψε να στραφεί και εναντίον του Μπέρνι Σάντερς, του βασικού αντιπάλου της για το χρίσμα των Δημοκρατικών στην κούρσα του 2015. Εξέφρασε την ελπίδα ότι ο γερουσιαστής από το Βερμόντ θα υποστηρίξει τον Μπάιντεν στην περίπτωση που εκείνος επικρατήσει στην αναμέτρηση υποστηρίζοντας ότι αυτό ήταν κάτι που δεν έκανε για την ίδια στις προηγούμενες προεδρικές εκλογές υπονομεύοντας έτσι την κομματική ενότητα.

Την ίδια στιγμή δημοσκόπηση της εταιρείας Firehouse Strategies έδειχνε ότι το προβάδισμα του Ντόναλντ Τραμπ σε σχέση τόσο με τον Μπάιντεν όσο και με τον Σάντερς μειώνεται σε αρκετές αμερικανικές πολιτείες. Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, ο Μπάιντεν προηγείται αυτή τη στιγμή του Σάντερς στο Μίτσιγκαν, όπου σήμερα θα διεξαχθούν προκριματικές εκλογές των Δημοκρατικών.

Το προβάδισμα αυτό και η στήριξη των περισσότερων μέχρι πρόσφατα υποψηφίων του κόμματος για το χρίσμα επιτρέπουν πλέον στον Μπάιντεν να αισθάνεται αρκετή αυτοπεποίθηση ώστε να "μοιράζει" ήδη υπουργεία. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ενημερωτικού ιστότοπου Axios επικρατέστεροι υποψήφιοι αντιπρόεδροι θεωρούνται αυτή τη στιγμή η γερουσιαστής Καμάλα Χάρις -που εξέφρασε την υποστήριξή της προς τον Μπάιντεν την Κυριακή- και το πρώην μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων Στέισι Χάρις από την Τζόρτζια.

Με βάση τις ίδιες πηγές, ο Τζον Κέρι, που διαδέχτηκε τη Χίλαρι Κλίντον ως υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Ομπάμα, βρίσκεται σε συζητήσεις προκειμένου να του ανατεθεί "κάποιο υπουργείο αφιερωμένο στην κλιματική αλλαγή, ενώ θα εξέταζε και την επιστροφή του στο υπουργείο Εξωτερικών".

Το ρεπορτάζ ανέφερε επίσης ότι ο δισεκατομμυριούχος πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ -η προσπάθεια του οποίου να διεκδικήσει το χρίσμα των Δημοκρατικών κατέληξε σε παταγώδη αποτυχία- θα ήταν ο πιθανότερος υποψήφιος να αναλάβει την ηγεσία της Παγκόσμιας Τράπεζας, ενώ μια ακόμη υποψήφια, η Ελίζαμπεθ Γουόρεν, θα μπορούσε να γίνει υπουργός Οικονομικών "ενώνοντας έτσι το κόμμα".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL