Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.4°C17.6°C
3 BF 66%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
10.9°C15.9°C
1 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
9.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C14.7°C
2 BF 77%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
13.0°C14.5°C
1 BF 75%
Kim Gordon, Μ.Ι.Α., Chloe Sevigny στηρίζουν τον Μπέρνι Σάντερς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Kim Gordon, Μ.Ι.Α., Chloe Sevigny στηρίζουν τον Μπέρνι Σάντερς

Η επιστολή στήριξης, που δημοσιεύθηκε στο Artists4Bernie.org, ιστότοπο που δημιούργησαν διάφοροι καλλιτέχνες και εκπρόσωποι του πολιτισμού.
 
Ο ιστότοπος είναι πρωτοβουλία των DIS, Mohammed Salemy και Jennifer Teets, οι οποίοι εξήγησαν σε δελτίο Τύπου ότι πολλοί από τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες προσπαθούν με διάφορους τρόπους να εξασφαλίσουν ψήφους και πόρους για την εκστρατεία του Μπέρνι Σάντερς.
 
Την επιστολή έχουν υπογράψει μέχρι τώρα 1.300 εκπρόσωποι από τα πεδία της μουσικής, του κινηματογράφου, του θεάτρου, της τέχνης, του σχεδίου και άλλων.
 
Μεταξύ των γνωστών ονομάτων είναι οι Nan Goldin, Hari Nef, Telfar Clemens, Chloë Sevigny και Juliana Huxtable, αλλά υπάρχουν και πολλοί καθηγητές τέχνης και φιλοσοφίας και συγγραφείς.
 
Στην επιστολή, την οποία υπογράφουν όχι μόνο Αμερικανοί υπήκοοι, αναφέρεται ότι αφορά μία δημοκρατική απόφαση των Αμερικανών πολιτών, την εκλογή του προέδρου των ΗΠΑ, η οποία επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό το σύνολο του κόσμου και όχι μόνο τις ΗΠΑ.
 
Η ανοιχτή επιστολή περιγράφει τους λόγους, για τους οποίους οι πολίτες πρέπει να υποστηρίξουν τον Μπέρνι Σάντερς και εξηγεί ότι είναι "ο μόνος υποψήφιος που πιστεύουμε ότι μπορεί να ανατρέψει τον Ντόναλντ Τραμπ" λόγω της οικονομικής πλατφόρμας με αναδιανεμητικό χαρακτήρα, της προοδευτικής εξωτερικής πολιτικής και των σχεδίων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.
 
Αναφέρει πολιτικές όπως η Medicare for All - ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους, καθολική παιδική μέριμνα, ακύρωση φοιτητικού χρέους και δωρεάν φοίτηση σε δημόσια κολέγια, καθώς και άλλες προοδευτικές αλλαγές που θα ωφελήσουν τους επισφαλώς απασχολούμενους καλλιτέχνες και εργαζόμενους στον πολιτισμό.
 
Ο Μπέρνι Σάντερς υποστηρίζει τις τέχνες και έχει δηλώσει: "Έχετε την υπόσχεσή μου ότι ως πρόεδρος θα είμαι πρόεδρος των τεχνών. Θα συνεχίσω να υποστηρίζω έντονα την ισχυρή χρηματοδότηση των τεχνών στις πόλεις, τα σχολεία και τους δημόσιους χώρους μας. Η τέχνη είναι ομιλία. Η τέχνη είναι η ζωή".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL