Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Οργή Γκονθάλεθ για τη συμμετοχή Ιγκλέσιας στην... ΕΥΠ

Αριστερά και μυστικές υπηρεσίες

Ο Σοσιαλιστής πρώην πρωθυπουργός της Ισπανίας Φελίπε Γκολθάλεθ εξοργίστηκε για τη συμμετοχή του ηγέτη του Unidas Podemos Πάμπλο Ιγκλέσιας στην επιτροπή ελέγχου της ισπανικής ΕΥΠ (CNI). «Δεν είχα αισθανθεί εδώ και καιρό τέτοια αποστροφή» δήλωσε ο Γκονθάλεθ. Ο Ιγκλέσιας έχει δηλώσει ότι ο ίδιος ο Πέδρο Σάντσεθ του ζήτησε να συμμετέχει στην κυβερνητική επιτροπή για θέματα Αντικατασκοπείας, την επιτροπή ελέγχου της αντίστοιχης ΕΥΠ, και ότι θα πρέπει να συμμετέχει σε ένα κέντρο συντονισμού των δραστηριοτήτων της.

Η ισπανική Δεξιά και Ακροδεξιά αντέδρασαν με οξύτητα στην είσοδο του Ιγκλέσιας σε ένα από τα άβατα του βαθέος κράτους που έχει οικοδομήσει. Οι δεξιοί και ακροδεξιοί της Ισπανίας και της Λατινικής Αμερικής εξεγέρθηκαν στην κυριολεξία μετά την ανακοίνωση της συμμετοχή του Ιγκλέσιας στη συγκεκριμένη επιτροπή υποστηρίζοντας ότι είναι... παράνομη εξαιτίας της σχέσης του με τη Βενεζουέλα, το Ιράν, το Εκουαδόρ και τη Βολιβία.

Οι δηλώσεις όμως του Γκονθάλεθ από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου των Επιχειρηματιών της Βαλένθια ξεπέρασαν κάθε όριο γιατί στρέφονται όχι μόνο κατά του Ιγκλέσιας, αλλά και κατά του Σάντσεθ.

«Εκπλήσσομαι γιατί ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ανησυχεί πολύ για τις αρμοδιότητές του για την κοινωνική πολιτική και την Ατζέντα 2030 και μου φαίνεται ότι η μόνη επιτροπή που δεν έχει σχέση είναι αυτή για τις μυστικές υπηρεσίες. Δυσκολεύομαι να καταλάβω τη σχέση μεταξύ της επιτροπής ελέγχου της ΕΥΠ (CNI) και της Ατζέντας 2030, θα πρέπει να μου το εξηγήσουν» συμπλήρωσε ο Γκονθάλεθ αναφερόμενος στις αρμοδιότητες του Ιγκλέσιας ως αντιπροέδρου της κυβέρνησης για τα κοινωνικά θέματα και την Ατζέντα 2030.

Η Σοσιαλίστρια υπουργός Αμύνης Μαργκαρίτα Ρόμπλες απέφυγε να σχολιάσει τις δηλώσεις του Γκονθάλεθ υπογραμμίζοντας ότι όποιος συμμετέχει στην επιτροπή ελέγχου της ΕΥΠ (CNI) «προσφέρει μια υπηρεσία στο κράτος και βρίσκεται στo περιθώριο οποιασδήποτε κομματικής αντιπαράθεσης».

Ο ηγέτης του Unidas Podemos δέχθηκε καθολική στήριξη από τα κοινωνικά δίκτυα, με τους πρωταγωνιστές τους να διερωτώνται τι ακριβώς φοβάται ο Γκονθάλεθ.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Στουρνάρας μαινόμενος

Ο κεντρικός μας τραπεζίτης Γ. Στουρνάρας βγήκε χθες στο πρακτορείο Bloomberg και είπε ότι χρειάζονται συντονισμένα μέτρα δημοσιονομικής τόνωσης των οικονομιών, διότι αλλιώς η Ευρώπη θα βρεθεί ξανά αντιμέτωπη με μια σοβαρή κρίση χρέους.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις