Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
18.7°C19.7°C
1 BF 67%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.1°C20.5°C
1 BF 79%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
17.1°C18.3°C
2 BF 82%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C20.8°C
5 BF 44%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
17.8°C17.8°C
1 BF 51%
Η δραστηριότητα των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η δραστηριότητα των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

ΚΩΣΤΑΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Τα Λιπάσματα Καβάλας στις Βρυξέλλες

"Η καθημερινότητα των εργαζομένων στη χώρα μας απομακρύνεται όλο και περισσότερο από το ευρωπαϊκό κεκτημένο που αφορά την προστασία της εργασίας και των εργασιακών δικαιωμάτων" τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Αρβανίτης ενώπιον της Επιτροπής Απασχόλησης του Ε/Κ, με αφορμή τις εξελίξεις στην υπόθεση των εργαζομένων στα Λιπάσματα Καβάλας, επικρίνοντας τη γ.γ. του υπουργείου Εργασίας "που πιέζει τους εργαζόμενους να παραιτηθούν των δικαιωμάτων τους και να δεχθούν να συνάψουν εικονικές συμβάσεις δανεισμού, όπως και στο παρελθόν επιδίωκε ο εργοδότης, αλλά ηττήθηκε στα αρμόδια δικαστήρια".

"Θα περιμένουμε με πολύ ενδιαφέρον την απάντηση της ευρωπαϊκής Επιτροπής στην ερώτηση που έχουμε ήδη καταθέσει, σχετική με τις παραβιάσεις της ευρωπαϊκής Νομοθεσίας" επισήμανε.

Στο Ευρωβουλή η καταστροφή της Χαλκιδικής από τους χρυσοθήρες

Αντιμέτωπη με τις ευθύνες της για την οικολογική καταστροφή στην περιοχή της Χαλκιδικής έχει έρθει η καναδική εταιρεία Eldorado Gold, η οποία εκμεταλλεύεται τον ελληνικό χρυσό. Οι κάτοικοι της περιοχής, κατόπιν συζητήσεων και επαφών με πολιτικές ομάδες και με πρωτοβουλία του GUE/NGL και του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Αρβανίτη, προώθησαν τεκμηριωμένα το ζήτημα μέσω του δικηγόρου Αλέξανδρου Αδαμίδη στην Επιτροπή Περιβάλλοντος, ενώ μιλούν για κοροϊδία της κυβέρνησης εις βάρος των κατοίκων και προώθηση των συμφερόντων της εταιρείας.

Αναφερόμενοι στο επικίνδυνο σεισμικό ρήγμα και στα απόβλητα, καθιστούν υπεύθυνη την εταιρεία για τα προβλήματα στον υδροφόρο ορίζοντα και στις καλλιέργειες της περιοχής, ενώ έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου και για τη Θράκη. “Η ζημιά που προκαλείται είναι πολύ μεγαλύτερη από το κέρδος, που θα το καρπωνόταν η εταιρεία και μόνο” τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι κάτοικοι κατηγορούν την κυβέρνηση για απαξίωση της ευρωπαϊκής πολιτικής στην προστασία του περιβάλλοντος, παρ’ όλο που σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη τηρείται αυστηρά το νομοθετικό πλαίσιο για τη διατήρηση της οικολογικής υπευθυνότητας. “Δεν γίνεται να μιλάς για οικολογική κρίση και παράλληλα να επιτρέπεις τέτοιες πρακτικές. Αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο. Εκεί ήταν η νίκη μας, ότι πετύχαμε το θέμα να παραμείνει ανοιχτό” δήλωσε ο Κώστας Αρβανίτης.

ΑΛΕΞΗΣ ΓΕΩΡΓΟΥΛΗΣ: Να στηριχθεί ο πολιτισμός στις αγροτικές περιοχές

Την ανάγκη υποστήριξης της πολιτιστικής κληρονομιάς στις αγροτικές περιοχές της χώρας μας ανέδειξε με ερώτησή του στην Κομισιόν ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Γεωργούλης, με αφορμή το ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Από την απάντηση που έλαβε προκύπτει ότι στα 10,5 εκατομμύρια ευρώ με τα οποία επωφελούνται αγροτικές περιοχές στην Ευρώπη, μεταξύ αυτών και οι ελληνικές, μέσω του προγράμματος «Ορίζων 2020» (Horizon 2020), θα προστεθούν άλλα 6 δισεκατομμύρια ευρώ από το ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Επιπλέον, θα διατεθούν 4,7 δισεκατομμύρια ευρώ από το ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, με στόχο την τοπική και περιφερειακή ανάπτυξη, ενώ η Κομισιόν δεσμεύεται να ορίσει ένα πολυετές πλάνο για την υποστήριξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και των αγροτικών περιοχών.

Βιώσιμη ανάπτυξη διά της τέχνης

"Το 75%- 91% των καλλιτεχνών δυσκολεύονται να πληρώσουν τους πάγιους λογαριασμούς τους και να καλύψουν ακόμη και βασικές ανάγκες. Αυτή η εικόνα οφείλει να αλλάξει", τόνισε ο Αλ. Γεωργούλης, με βάση την τελευταία ποσοτική Έρευνα του Τμήματος Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Μητροπολιτικού Οργανισμού Μουσείων Εικαστικών Τεχνών Θεσσαλονίκης με τίτλο "Συνθήκες εργασίας και διαβίωσης των εικαστικών καλλιτεχνών στην Ελλάδα".

Ο Αλ. Γεωργούλης κατέθεσε στο Ευρωκοινοβούλιο και στην Επιτροπή Πολιτισμού και Παιδείας σειρά τροπολογιών για το Στρατηγικό Θεματολόγιο Καινοτομίας του ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Καινοτομίας και Τεχνολογίας για την περίοδο 2021-2027. «Ο καλλιτεχνικός τομέας και η δημιουργική βιομηχανία είναι εξαιρετικός τόπος για καινοτομία και όλες οι μελέτες δείχνουν ότι υπάρχει ανεκμετάλλευτη δυναμική σ’ αυτόν που θα βοηθήσει στην δημιουργία ενός μοντέλου βιώσιμης ανάπτυξης», δήλωσε σχετικά.

ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ: Disneyland εγκληματικότητας η Αθήνα

"Ο κ. Χρυσοχοΐδης αφήνει την Αθήνα να είναι Disneyland εγκληματικότητας" διεμήνυσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου στην τηλεόραση του Ant1, υπογραμμίζοντας τις ευθύνες της κυβέρνησης απέναντι στο γεγονός ότι τα μικροεγκλήματα, οι κλοπές και οι διαρρήξεις αυξάνονται καθημερινά.

Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ: Επιβεβλημένη η προστασία των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος

"Κατάφωρη παραβίαση του ευρωπαϊκού δικαίου που επιβάλλει την προστασία των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος" κατήγγειλε σύσσωμη η Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ασκώντας σφοδρή κριτική στον "εκφοβισμό των προστατευόμενων μαρτύρων από την πλειοψηφία των μελών της Προκαταρκτικής Επιτροπής της Ελληνικής Βουλής".

Με κοινή δήλωσή τους στην αρχή της εβδομάδας οι έξι ευρωβουλευτές επικαλέστηκαν τις Οδηγίες της Ε.Ε., με πιο πρόσφατη την Οδηγία 2019/1937, αλλά και την προστασία που παρέχουν οι ευρωπαϊκοί θεσμοί στους μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος, στηλιτεύοντας: "Όποιος αποκαλύπτει την αλήθεια διώκεται ενάντια στο ελληνικό κράτος δικαίου, την ευρωπαϊκή έννομη τάξη, τη νομολογία του ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, αλλά και ενάντια σε κάθε ηθική που επιβάλλει ιστορικά την αποκάλυψη της αλήθειας".

Μάλιστα, ο Στέλιος Κούλογλου ενημέρωσε σχετικά τη διακομματική επιτροπή του ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κατά της Διαφθοράς, που αποτελείται από ευρωβουλευτές από όλες τις πολιτικές ομάδες -πλην της Ακροδεξιάς. "Επειδή κάποιοι πολιτικοί φέρονται να εμπλέκονται στο σκάνδαλο, οι μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος, που τώρα χαίρουν προστασίας υπό την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς, απειλούνται από τους πολιτικούς ότι θα δεχθούν μηνύσεις και ότι οι ταυτότητές τους θα αποκαλυφθούν" δήλωσε στο πλαίσιο της Επιτροπής.

Ο Στ. Κούλογλου περιόδευσε την περασμένη εβδομάδα σε πόλεις της Αν. Μακεδονίας και Θράκης, όπου προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ “La Strategia” της ελβετικής τηλεόρασης για το σκάνδαλο Novartis, ενώ προσφάτως κατέθεσε ερώτηση προς την ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με τις απειλές που δέχονται οι μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος για την υπόθεση Novartis, αλλά και η εισαγγελέας Εγκλημάτων Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

Από κοινού οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν απευθύνει κάλεσμα σε όλες τις αρμόδιες εθνικές και ευρωπαϊκές αρχές "να παρέμβουν για την προστασία όλων εκείνων που βάλλονται μόνο και μόνο διότι υπάκουσαν στη συνείδησή τους και έπραξαν το καθήκον τους για την προστασία του δημοσίου συμφέροντος".

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΣΤΟ QE: “Γαλάζια ζημιά” σε μια πάγια εθνική επιδίωξη

Την ώρα που "ο Μητσοτάκης και η Ν.Δ. πανηγύριζαν για την πτώση των δεκαετών ομολόγων κάτω από το 1%, οι ευρωβουλευτές της Ν.Δ. επέλεξαν τη γραμμή της αποχής στη μάχη που έγινε στο Ευρωκοινοβούλιο" γύρω από την αποκαλούμενη "τροπολογία Παπαδημούλη" -τροπολογία που αφορούσε τα ελληνικά ομόλογα και τη μη συμπερίληψή τους στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.

Με το παραπάνω σχόλιο, ο Δημ. Παπαδημούλης καταδίκασε τη θέση των "γαλάζιων ευρωβουλευτών" κατηγορώντας τους ότι επέλεξαν τη στάση "του 'επιτήδειου ουδέτερου', δηλαδή της αποχής, ξηλώνοντας με αυτόν τον τρόπο αυτή τη θετική για τα ελληνικά συμφέροντα τροπολογία". Και, βέβαια, συντασσόμενοι με τη γραμμή του ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, που μεθόδευσε με τις ψήφους του την ακύρωση της "τροπολογίας Παπαδημούλη".

"Τροπολογία Παπαδημούλη"

Η "τροπολογία Παπαδημούλη" για την ένταξη των ελληνικών ομολόγων στην ποσοτική χαλάρωση της ΕΚΤ στόχο είχε να συμβάλει στην ενίσχυση της ρευστότητας της οικονομίας. Μάλιστα, είχε εγκριθεί και είχε γίνει θέση του ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από τις 23 Ιανουαρίου, στο πλαίσιο της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ε/Κ. Το ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καλούσε την ΕΚΤ να δώσει εξηγήσεις για ποιο λόγο δεν έχει προβεί ακόμα σε επαναξιολόγηση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους -κάτι το οποίο αποτελεί και προϋπόθεση για να συμπεριληφθούν τα ελληνικά ομόλογα στο πρόγραμμα της ΕΚΤ.

Στην Ολομέλεια της προηγούμενης εβδομάδας η αντιπαραθετική τροπολογία του ΕΛΚ υπερψηφίστηκε με τη στήριξη της υπερσυντηρητικής Ομάδας των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών (ECR) και της Ομάδας του Renew. Την καταψήφισαν, όμως, η Αριστερά, οι Σοσιαλιστές και οι Πράσινοι.

Οι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Ε. Μεϊμαράκης, Α.-Μ. Ασημακοπούλου και Γ. Κύρτσος προτίμησαν την αποχή, όπως και οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ, Λ. Νικολάου - Αλαβάνος και Κ. Παπαδάκης. Οι ευρωβουλευτές της Ν.Δ. Μ. Σπυράκη και Ε. Βόζεμπεργκ δεν συμμετείχαν στις ψηφοφορίες, ενώ ο M. Κεφαλογιάννης, παρότι παρών, δεν ψήφισε για τη συγκεκριμένη τροπολογία. Σημειώνεται ότι οι Κύπριοι ευρωβουλευτές του ΕΛΚ Λ. Φούρλας και Λ. Χριστοφόρου καταψήφισαν την τροπολογία της Ευρωομάδας τους, υπερασπιζόμενοι τα ελληνικά συμφέροντα, κάτι που, όπως φαίνεται, δεν τόλμησε η πλειονότητα των ευρωβουλευτών της Ν.Δ..

"Αν κάποιος πρέπει να δώσει εξηγήσεις γι’ αυτή την εξέλιξη, αυτοί είναι οι ευρωβουλευτές της Ν.Δ.. Γιατί με την αποχή τους διευκόλυναν να γίνει μια ζημιά σε μια πάγια εθνική επιδίωξη" ήταν το σχόλιο του Δημ. Παπαδημούλη.

“Ομερτά” από τη Δεξιά

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Κούλογλου παρατήρησε σχετικά στο Ιόνιαν TV: "Ο Μάνφρεντ Βέμπερ, ο υποψήφιος του ΕΛΚ για την προεδρία της Κομισιόν, ήταν τάχα πολύ φίλος του κ. Μητσοτάκη και του είχε υποσχεθεί προεκλογικά ένα σωρό πράγματα για την Ελλάδα”. Μάλιστα, υπογράμμισε με νόημα: "Ζητήσαμε να υπάρχει προστασία από τους πλειστηριασμούς πανευρωπαϊκά. Δεν πέρασε.

Ζητήσαμε να μάθουμε πόσα χρήματα ακριβώς έχει κερδίσει η ΕΚΤ από το 2010 μέχρι σήμερα από τα ομόλογα της Ελλάδας, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας, της Ιρλανδίας και της Ιταλίας. Ούτε εδώ πήραμε απάντηση.

Ζητήσαμε να υπάρξει μια διάταξη ώστε το πολύ μέσα σε τρία χρόνια να δίνονται στη δημοσιότητα τα πρακτικά των συνεδριάσεων του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ. Ούτε αυτό έγινε αποδεκτό.

Όλα αυτά απορρίφθηκαν με τις ψήφους του ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Όταν πρόκειται για χρήματα, η ευρωπαϊκή Δεξιά έχει απόλυτη προσήλωση στο χρήμα και στην ΕΚΤ και ομερτά σε ό,τι αφορά τη διαφάνεια".

Ελενα Κουντουρά: SOS για Δυτική Μακεδονία και Μεγαλόπολη

Μεγαλύτερη χρηματοδοτική στήριξη από την Ε.Ε. διεκδικεί η Έλενα Κουντουρά για την Ελλάδα, ώστε να αποτραπούν τυχόν αρνητικές επιπτώσεις κατά την εφαρμογή του σχεδίου απολιγνιτοποίησης. Υπογραμμίζει, ειδικότερα, τον κίνδυνο οικονομικής και κοινωνικής κατάρρευσης περιοχών όπως η Δυτική Μακεδονία και η Μεγαλόπολη από την εφαρμογή του σχεδίου της ελληνικής κυβέρνησης για την απολιγνιτοποίηση τους μέχρι το 2023.

Μάλιστα, επισημαίνει πως το ποσό των 293 εκατ. ευρώ που αναλογεί στις ελληνικές Περιφέρειες από το ευρωπαϊκό Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης δεν επαρκεί για να επιτευχθεί μια κοινωνικά δίκαιη και όχι βίαιη μετάβαση και ζητά από την Κομισιόν να στηρίξει περαιτέρω τις περιοχές αυτές. Επικαλείται δε την πρόβλεψη που υπάρχει από την ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία μέσω του Μηχανισμού Δίκαιης Μετάβασης για τη χρηματοδοτική στήριξη των Περιφερειών που βασίζονται στην παραγωγή άνθρακα και λιγνίτη και έχουν δεσμευτεί για κλιματική ουδετερότητα μέχρι το 2050.

Υποχρεωτικά μέτρα για την ισότητα των φύλων

Ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, στις 8 Μαρτίου, η Κομισιόν αναμένεται να παρουσιάσει τη Στρατηγική της για την Ισότητα των Φύλων. Το θέμα της ευρωπαϊκής στρατηγικής για τα έτη 2020-2024 συζητήθηκε στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου μέσα στον Φεβρουαρίου και η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Έλενα Κουντουρά κατέθεσε προτάσεις εκπροσωπώντας συνολικά την Ευρωομάδα της Αριστεράς στις Βρυξέλλες. Η Ελ. Κουντουρά προέτρεψε την αρμόδια Επίτροπο της Κομισιόν Helena Dalli να φροντίσει ώστε όλα τα κράτη - μέλη να δεσμευτούν σε ένα νέο πλαίσιο με σαφείς κατευθυντήριες γραμμές και υποχρεωτικά συγκεκριμένα μέτρα για την ισότητα των φύλων.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ: Ο ευρωπροϋπολογισμός να είναι στο 1,29% του ΑΕΠ

Απαράδεκτη χαρακτήρισε την πρόταση του προέδρου του ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ για τον νέο πολυετή προϋπολογισμό της Ε.Ε. (2021-2027) ο Αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, καθώς περιλαμβάνει περαιτέρω μειώσεις "κατά 5 δισ. στην Κοινή Αγροτική Πολιτική, 300 εκατ. στο ευρωπαϊκό Ταμείο για την Περιφερειακή Ανάπτυξη, 650 εκατ. στο ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και κατά 3,1 δισ. στο πρόγραμμα 'HorizonEurope'".

Η πρόταση του Σ. Μισέλ θέλει τον πολυετή ευρωπαϊκό προϋπολογισμό να ανέρχεται στο 1,07% επί του ευρωπαϊκού ΑΕΠ. "Οφείλουμε όλες οι πολιτικές ομάδες και όλοι εμείς οι ευρωβουλευτές να στηρίξουμε τη βασική θέση του εισηγητή, που είναι ο προϋπολογισμός για το 2021 να είναι στο 1,29% του ευρωπαϊκού ΑΕΠ -δηλαδή 192 δισ. ευρώ" είχε επισημάνει στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή ο Δημ. Παπαδημούλης, ενώ είχε στηλιτεύσει, μάλιστα, και την απουσία του Σ. Μισέλ στη σχετική συνεδρίαση της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου.

Διάσκεψη για Τουρκία, Μέση Ανατολή και Κούρδους

Το αίτημα για λήψη μέτρων και κυρώσεων προς την τουρκική ηγεσία, "συμπεριλαμβανομένου και ενός εμπάργκο όπλων, ώστε να σταματήσει να λειτουργεί ως σερίφης, παραβιάζοντας το διεθνές δίκαιο", επανέλαβε ο Δημ. Παπαδημούλης ενώπιον της Διεθνούς Διάσκεψης με τίτλο “Η Ε.Ε., η Τουρκία, η Μέση Ανατολή και οι Κούρδοι”, που διεξήχθη στο Ευρωκοινοβούλιο.

Με τη στήριξη των Ευρωομάδων της Αριστεράς, των Σοσιαλιστών και των Πρασίνων και με τη συνεργασία του Κουρδικού Ινστιτούτου των Βρυξελλών, η διάσκεψη είχε στόχο να κατανοηθεί καλύτερα η τρέχουσα κατάσταση που αντιμετωπίζουν η κουρδική περιοχή, η Τουρκία και οι γύρω περιοχές, ενώ διερευνήθηκαν και θέματα όπως η ανθρωπιστική κρίση στη Ροζάβα, τα δικαιώματα των μειονοτήτων στην περιοχή, η τουρκική καταπίεση και η εξωτερική τουρκική πολιτική, οι ενταξιακές συνομιλίες Ε.Ε. - Τουρκίας, καθώς και ο ρόλος της Ευρώπης στην επιδείνωση της αστάθειας στη Μέση Ανατολή.

ΠΕΤΡΟΣ ΚΟΚΚΑΛΗΣ: Τα ελληνικά προϊόντα να γίνουν πρότυπο βιώσιμης παραγωγής

Με αγρότες, παραγωγούς και ανθρώπους του αγροτοδιατροφικού τομέα συναντήθηκε στο Αμούρι της Φθιώτιδας ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Κόκκαλης, συζητώντας μαζί τους για τη νέα ΚΑΠ, την ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία και τα οφέλη για την ελληνική αγροτιά και την ποιότητα των ελληνικών προϊόντων. Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε το αίτημα για αυξημένο προϋπολογισμό της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, που θα ανταποκρίνεται στις αυξημένες φιλοδοξίες για το περιβάλλον και το κλίμα, ενώ τόνισε ότι "τα ελληνικά τρόφιμα και προϊόντα θα πρέπει να αποτελούν παγκόσμιο πρότυπο βιώσιμης παραγωγής και κατανάλωσης". "Η φωνή των αγροτών θα πρέπει να ακουστεί στην εθνική διαβούλευση για το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Αγροτικής Ανάπτυξης" τόνισε σχετικά και σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο της Λαμίας.

Για μια Ευρώπη μηδενικού άνθρακα

Στο Green Activists Forum που διοργάνωσε στην Αθήνα το Ίδρυμα Friedrich Ebert το περασμένο σαββατοκύριακο συμμετείχε ο Πέτρος Κόκκαλης. "Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για την κλιματική κρίση, τον πολύ σημαντικό ρόλο που έχουν τα κινήματα και η νεολαία, αλλά και τις δυνατότητες που δημιουργούνται από την ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία" δήλωσε σχετικά.

Σύμφωνα με τον ίδιο «η Πράσινη Συμφωνία είναι ο οδικός χάρτης της Ευρώπης για τον 21ο αιώνα, για μια σύγχρονη οικονομία υψηλής γνώσης και μηδενικού άνθρακα, μια κοινωνία με λιγότερες ανισότητες και καθαρό περιβάλλον». Η Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε θετική ψήφο στο ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για την ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL