Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.6°C21.2°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.5°C22.0°C
2 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.5°C
3 BF 59%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.8°C20.2°C
5 BF 44%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
20.1°C20.1°C
2 BF 47%
ΗΠΑ / ΗΠΑ: "Φωτιά" στη δίκη Τραμπ βάζει ο Τζον Μπόλτον
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΗΠΑ / ΗΠΑ: "Φωτιά" στη δίκη Τραμπ βάζει ο Τζον Μπόλτον

Νέες πιέσεις με στόχο την κατάθεση του πρώην συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τζον Μπόλτον στη δίκη του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στη Γερουσία ασκούν από χθες οι εκπρόσωποι των Δημοκρατικών. Την εξέλιξη πυροδότησαν χειρόγραφα αποσπάσματα από το ακόμη αδημοσίευτο βιβλίο του Μπόλτον που δημοσίευσε την Κυριακή η εφημερίδα "New York Times".

Σ' αυτά ο πρώην συνεργάτης του Τραμπ ισχυρίζεται ότι ο Τραμπ του δήλωσε τον Αύγουστο ότι ήθελε να παγώσει τη στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία μέχρι η χώρα να ξεκινήσει έρευνα κατά του Τζο Μπάιντεν, επικρατέστερου μέχρι σήμερα για το χρίσμα του υποψηφίου των Δημοκρατικών στις εκλογές του Νοεμβρίου.

"Δεν είπα ποτέ στον Τζον Μπόλτον ότι η βοήθεια στην Ουκρανία συνδεόταν με τις έρευνες για τους Δημοκρατικούς, περιλαμβανομένων των Μπάιντεν" έγραψε χθες στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος. "Στην πραγματικότητα ποτέ δεν παραπονέθηκε γι' αυτό την ώρα του πολύ δημόσιου τερματισμού του" συνέχισε ο Αμερικανός Πρόεδρος. Και κατηγόρησε τον μέχρι πρότινος σύμβουλό του, ο οποίος απομακρύνθηκε από τη θέση του τον Σεπτέμβριο, ότι μοναδικός σκοπός του είναι "να πουλήσει ένα βιβλίο".

Ο Δημοκρατικός βουλευτής Άνταμ Σιφ, επικεφαλής της ομάδας των κατηγόρων στη δίκη, τόνισε από την πλευρά του πως οι Ρεπουμπλικανοί "μπλοκάρουν" το αίτημα για κατάθεση του Μπόλτον στη δίκη. "Τώρα βλέπουμε τον λόγο: Ο Μπόλτον αντικρούει απευθείας την καρδιά της υπεράσπισης του Προέδρου" σημείωσε, ενώ η επικεφαλής της πλειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι επισήμανε ότι η επιλογή είναι ξεκάθαρη: "Το σύνταγμά μας ή μια συγκάλυψη".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL