Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
11.2°C18.1°C
2 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
10.6°C16.9°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C16.4°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
9 °C
8.9°C14.6°C
0 BF 81%
Τ. Ερντογάν: Ο Μητσοτάκης παίζει λάθος το παιχνίδι (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τ. Ερντογάν: Ο Μητσοτάκης παίζει λάθος το παιχνίδι (Video)

Κριτική στην Ελλάδα και προσωπικά στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη άσκησε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν λίγο πριν αναχωρήσει για τη Διάσκεψη του Βερολίνου με θέμα τη Λιβύη.

Συγκεκριμένα, ο τούρκος πρόεδρος είπε πως η Αθήνα βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση επειδή δεν καλέστηκε στη σύσκεψη, ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά πως η «Τουρκία έχει τρελάνει την Ελλάδα»

Αναφέρθηκε ονομαστικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας πως ο έλληνας πρωθυπουργός «παίζει λάθος το παιχνίδι» και πως «βήματα που κάνει δεν είναι σωστά».

https://www.youtube.com/embed/H4U6BRJZGV4

Έκανε λόγο για ενόχληση της Ελλάδα που δεν προσκλήθηκε στο Βερολίνο και αναφερόμενος στη στο μνημόνιο της Τουρκίας με την κυβέρνηση Σάρατζ σχολίασε ότι «έχει τρελάνει την Ελλάδα».

«Κάλεσαν τον Χάφταρ στην Ελλάδα... Ο ίδιος πήγε εκεί, πόζαραν και έκαναν συναντήσεις αφού δεν είχαν προσκληθεί με την προσπάθεια να δουν που θα οδηγήσει αυτό. Θα δούμε τι θα κάνει ο Χαφτάρ στη Γερμανία» πρόσθεσε.

Χαρακτήρισε «σημαντικό στάδιο» για την εδραίωση της εκεχειρίας στη Λιβύη τη Διάσκεψη, σημειώνοντας ότι "θεωρούμε τη σύνοδο κορυφής του Βερολίνου ένα σημαντικό στάδιο για την εδραίωση της εκεχειρίας και για να προχωρήσουμε προς μια πολιτική λύση», πρόσθεσε. 

Ενώ διεμήνυσε ότι «οι ελπίδες που γεννήθηκαν από αυτήν την εκεχειρία και την σύνοδο κορυφής του Βερολίνου δεν θα πρέπει να θυσιαστούν για τις φιλοδοξίες υποστηρικτών του αίματος και του χάους».

Υποστήριξε ότι «οι τρομοκρατικές οργανώσεις όπως το ISIS και η Αλ Κάιντα έχουν επανακτήσει έδαφος στη Λιβύη και οι επιθέσεις τους απειλούν ολόκληρη τη λεκάνη της Μεσογείου» κι ότι «η Τουρκία έχει το κλειδί για την ειρήνη στη Λιβύη».

Είχε προηγηθεί δήλωση χθες του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου που κατηγόρησε την Αθήνα για προσπάθεια εκτροχιασμού της ειρήνης που θα αποδειχθεί μάταια, στον απόηχο της επίσκεψης του στρατηγού Χαλίφα Χαφτάρ στην Αθήνα, που έφερε γκρίνια στην Άγκυρα. «Οι ελληνικές προσπάθειες για τον εκτροχιασμό της ειρήνης στη Λιβύη, είναι μάταιες» σημείωσε, χαρακτηριστικά, όπως ανέφερε το πρακτορείο Anadolu.

ΥΠΕΞ σε Τουρκία: Είναι οξύμωρο να επιχειρεί μαθήματα διεθνούς νομιμότητας ο κατεξοχήν παραβάτης αυτής στην περιοχή μας

Είναι τουλάχιστον οξύμωρο να επιχειρεί μαθήματα διεθνούς νομιμότητας ο κατεξοχήν παραβάτης αυτής στην περιοχή μας, διαμηνύει σε αυστηρό τόνο το υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με τις πρόσφατες αναφορές της τουρκικής ηγεσίας στην Ελλάδα.

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εξωτερικών σημειώνει πως για την Ελλάδα σταθερή μέριμνα δεν είναι η άσκηση πολιτικής μέσω ανεδαφικών και προκλητικών δηλώσεων, αλλά η εφαρμογή των βημάτων εκείνων που διασφαλίζουν την ασφάλεια και τη σταθερότητα σε όλη την περιοχή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL