Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.2°C24.7°C
3 BF 50%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.6°C28.1°C
4 BF 51%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
23 °C
22.7°C25.9°C
4 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.8°C25.2°C
5 BF 31%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
30 °C
27.9°C29.9°C
2 BF 25%
Ισπανία: / Ισπανία: Αυξήσεις συντάξεων κατά 1,4 δισ.
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ισπανία: / Ισπανία: Αυξήσεις συντάξεων κατά 1,4 δισ.

«Η οικονομική συγκυρία έχει αλλάξει στην Ισπανία και την Ευρώπη. Έχουμε μια διαφορετική οικονομική και πολιτική πραγματικότητα και στόχος μας είναι να διαπραγματευτούμε» με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τόνισε ο Πέδρο Σάντσεθ μετά την πρώτη έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

«Αισθάνομαι υπερήφανος γι’ αυτή την πρωτοφανή εμπειρία. Όλοι οι υπουργοί ανήκουν στην ισπανική κυβέρνηση και όχι στο ένα ή το άλλο κόμμα. Δεν έχω κανέναν ενδοιασμό για την κυβερνητική συμφωνία» με το Unidas Podemos υπογράμμισε ο Σάντσεθ.

Η νέα κυβέρνηση προχώρησε στην αναμενόμενη αύξηση των συντάξεων κατά 0,9% ή κατά 1,4 δισ. ευρώ, ενώ με βάση τον νόμο του Ραχόι θα έπρεπε να αυξηθούν μόλις κατά 0,25%, με τον Σάντσεθ να επιφυλάσσεται για νέα αύξηση των χαμηλότερων συντάξεων μέσα στους επόμενους μήνες. Η κυβέρνηση θα δρομολογήσει άμεσα τον κοινωνικό διάλογο με τα συνδικάτα και τους επιχειρηματίες με στόχο την αύξηση του κατώτατου μισθού στο 60% του μέσου μισθού έως το τέλος της θητείας της κυβέρνησης.

«Ζητάμε από την κυβέρνηση σταθερότητα και μετριοπάθεια, δημοσιονομική αυστηρότητα και οικονομική ορθοδοξία. Μερικές φορές μας αποκαλούν μάντεις κακών ειδήσεων, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα. Τα οικονομικά μέτρα της νέας κυβέρνησης συνασπισμού προκαλούν φόβο στον επιχειρηματικό κόσμο» προειδοποίησε ο πρόεδρος της συνομοσπονδίας επιχειρηματιών και βιομηχάνων CEOE Αντόνιο Γκαραμέντι κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου ότι οι Σοσιαλιστές και το Unidas Podemos θα εκτινάξουν τα δημόσια ελλείμματα «έως το 3,5% του ΑΕΠ», γεγονός «που μας δίνει την εντύπωση ότι θα υπάρξει πρόβλημα σταθερότητας με την Ευρώπη».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL