Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

"Ελεύθεροι" Χάρι και Μέγκαν με την "ευχή" της Ελισάβετ

ΑΜΠΕ

Κάποτε το δόγμα του «διαίρει και βασίλευε» εξασφάλιζε τη μακροημέρευση της Βρετανικής Αυτοκρατορίας. Σήμερα η ρεαλιστική πρακτική του «αποδέξου και επίζησε» διασφαλίζει την -όσο τον δυνατόν- απρόσκοπτη βασιλεία της δυναστείας των Ουίνδσορ στη διχασμένη Βρετανία του Brexit.

Έτσι, η βασίλισσα Ελισάβετ δεν είχε άλλη επιλογή από το να δώσει τελικά «την ευχή» της στον «επαναστάτη» εγγονό της πρίγκηπα Χάρι και τη σύζυγό του Μέγκαν να ακολουθήσουν, όπως το επιθυμούν, το δικό τους, ανεξάρτητο -και οικονομικά- μέλλον μακριά από τις υποχρεώσεις και τις τυπικότητες του παλατιού. Οι σχετικές διευθετήσεις έγιναν χθες στις συνομιλίες που είχαν μεταξύ τους τα ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας, ανάμεσά τους ο πρίγκηπας Κάρολος και ο αδελφός του Χάρι, πρίγκηπας Ουίλιαμ.

«Η οικογένειά μου κι εγώ υποστηρίζουμε πλήρως την επιθυμία του Χάρι και της Μέγκαν να δημιουργήσουν μια νέα ζωή» τόνισε η 93χρονη μονάρχης σε ανακοίνωσή της που δόθηκε στη δημοσιότητα από τα ανάκτορα. «Αν και θα προτιμούσαμε να παραμείνουν πλήρους απασχόλησης μέλη της βασιλικής οικογένειας, σεβόμαστε και κατανοούμε την επιθυμία τους να ζήσουν μια πιο ανεξάρτητη ζωή ως οικογένεια παραμένοντας αξιότιμο μέρος της οικογένειάς μου».

Η βασίλισσα Ελισάβετ επισήμανε ότι θα υπάρξει μια μεταβατική περίοδος, κατά τη διάρκεια της οποίας το ζευγάρι θα μοιράζει τον χρόνο του μεταξύ Βρετανίας και Καναδά. Πρόσθεσε πάντως ότι απομένει "πολλή δουλειά να γίνει" σχετικά με την οριστικοποίηση των μελλοντικών ρυθμίσεων που θα αφορούν το ζεύγος Χάρι και Μέγκαν.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Τα μπαζούκας του Μωυσέως

Μάλλον κάτι δεν πήγε καλά με τα μέτρα στήριξης της οικονομίας που είχε εξαγγείλει με τυμπανοκρουσίες ο Κ. Μητσοτάκης στις 20 Μαΐου. Οι κυβερνητικές πηγές μιλούσαν τότε για πρόγραμμα «μπαζούκας», το οποίο θα περιλάμβανε όλα τα εργαλεία για τη στήριξη των κλάδων, την τόνωση της ρευστότητας και την ανάκαμψη της οικονομίας.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις