Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Για τη λευτεριά στο Κουρδιστάν

Μαζική και ειρηνική πορεία διαμαρτυρίας για την τουρκική εισβολή στη Συρία και την αποχώρηση των ΗΠΑ πραγματοποίησαν χθες εκατοντάδες Κούρδοι μαζί με αλληλέγγυους στο κέντρο της Αθήνας. "Απαιτούμε την άμεση κατάπαυση πυρός και την απόσυρση των τουρκικών στρατευμάτων από τη βόρεια Συρία" ανέφερε μιλώντας στην "Αυγή" ο Ιμπραήμ, Κούρδος γιατρός που ζει τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα.

Η κινητοποίηση ξεκίνησε από τα Προπύλαια, πέρασε από το Σύνταγμα και διέσχισε τη Βασιλίσσης Σοφίας για να καταλήξει στην αμερικανική πρεσβεία, η οποία φυλασσόταν από διμοιρίες ΜΑΤ και ήταν οχυρωμένη με δέκα αστυνομικές κλούβες.

Οι διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ με μηνύματα στα αγγλικά ενάντια στον Ερντογάν και ζητούσαν από τον κόσμο να μιλήσει: "Η σιωπή σου σημαίνει συνεργασία με την Τουρκία". Ανέμιζαν σημαίες του έθνους τους, κρατούσαν μια γιγάντια με το σύμβολο της κουρδικής πολιτοφυλακής YPG, αλλά και πολλές με το πρόσωπο του Οτσαλάν. Είχαν επίσης κολλημένη πάνω στις μπλούζες τους τη φωτογραφία της Εβρίν Χαλάφ, γενικής γραμματέως του κόμματος Μελλοντική Συρία, η οποία δολοφονήθηκε στη βόρεια Συρία σε ενέδρα από μισθοφόρους της Άγκυρας.

Ανάμεσά τους ήταν και αρκετοί αλληλέγγυοι. Από τη ΔΕΑ, το ΚΚΕ μ-λ, την επιτροπή στήριξης προσφύγων Λαυρίου. "Δεν ανήκω σε κάποια συλλογικότητα. Κατέβηκα μόνη μου. Ήθελα να εκφράσω την αλληλεγγύη μου και έμπρακτα εκτός από το Facebook" μας είπε η κυρία Φωτεινή.

Πριν φτάσει η πορεία στην αμερικανική πρεσβεία, κάποιοι διαδηλωτές αποσπάστηκαν από το σώμα της και κινήθηκαν τρέχοντας προς την τουρκική πρεσβεία, χωρίς όμως να μπορέσουν να φτάσουν, καθώς η Ρηγίλλης ήταν κλειστή με αστυνομικές κλούβες. Μετά από λίγο η πορεία συνεχίστηκε. Οι διαδηλωτές φώναζαν εναλλάξ τα συνθήματα “Τρομοκράτη Ερντογάν” - “Δολοφόνε Ερντογάν” στα αγγλικά. Κεντρικό τους σύνθημα ήταν το "Λε-λε-λευτεριά λευτεριά στο Κουρδιστάν". Ολοκληρώνοντας τη διαδήλωση. σχημάτισαν κύκλο και έκαψαν φωτογραφίες και εικόνες του Ερντογάν, στις οποίες απεικονιζόταν να κρατά ένα μαχαίρι βουτηγμένο στο αίμα και μια ομπρέλα με το σήμα του ΝΑΤΟ.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Με τη λίστα Πέτσα παρά πόδα

Δεν είναι καλά τα πράγματα για την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Οι προγνώσεις για την πορεία της οικονομίας και την ανεργία θυμίζουν τις χειρότερες ημέρες των χειρότερων Μνημονίων. Και αυτό είναι κάτι που θα φανεί από το φθινόπωρο, καθώς ο τουρισμός καταρρέει και τα μέτρα για τη στήριξη της οικονομίας έχουν αποτύχει ολοκληρωτικά.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις